Domowe burgery
Wskazówki od dietetyka
Burger to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich zapracowanych. Zachęcam do wyboru łopatki bez kości oznaczonej symbolem QAFP. Mięso certyfikowane, jest mięsem wysokiej jakości, które jest znakomitym źródłem białka. Buła grahamka zawiera węglowodany złożone, które będą uwalniały energię do końca dnia. Pomidor jest źródłem potasu, który wpływa między innymi na regulację ciśnienia krwi.
Lubię to!
Domowe burgery
Wskazówki od dietetyka
Burger to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich zapracowanych. Zachęcam do wyboru łopatki bez kości oznaczonej symbolem QAFP. Mięso certyfikowane, jest mięsem wysokiej jakości, które jest znakomitym źródłem białka. Buła grahamka zawiera węglowodany złożone, które będą uwalniały energię do końca dnia. Pomidor jest źródłem potasu, który wpływa między innymi na regulację ciśnienia krwi.
Lubię to!
Składniki
15 min
3 osób
łatwe
bez glutenu
- 500 g mięsa mielonego
- 3 cebule
- 2 jajka
- świeży tymianek
- olej
- 4 duże bułki
- masło
- majonez
- keczup
- pomidor
- sałata
- 1 czerwona cebula
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Rozgrzewamy na patelni łyżkę oleju, podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Mięso
mieszamy z jajkami, solą, pieprzem, tymiankiem, dodajemy podsmażoną cebulkę, dokładnie
mieszamy i formujemy cztery płaskie kotlety. Na teflonowej patelni rozgrzewamy łyżkę
oleju, smażymy kotlety po kilka minut z każdej strony.
Bułki rozcinamy na pół, smarujemy masłem, na dolną część kładziemy sałatę, łyżeczkę
majonezu, na to ciepłego kotleta, znów łyżeczkę majonezu, plaster pomidora i nieco cebuli
pociętej w piórka.
Doprawiamy kechupem i przykrywamy drugą częścią bułki.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Mięso mielone wieprzowe
Inne Obiady
Zupa krem z plasterkami boczku
Polędwiczki nadziewane śliwką
Polędwica w śmietanie
Naleśniki gryczane
Mięsne pierożki
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
22.05.2015
Viando na Bydgoskim Festiwalu Nauki w Inowrocławiu
A tak było dzisiaj na Bydgoskim Festiwalu Nauki w Inowrocławiu organizowanym przez Wyższą Szkołę Gospodarki. Jako pierwsze w naszym wykładzie wzięły u
26.03.2018
WIELKANOC TUŻ, TUŻ
Wiosna zbliża się wielkimi krokami, a z nią co?
Zajączek wielkanocny! 🐇
Aczkolwiek zając nie widnieje na karcie naszych produktów, w zamian
26.03.2018
WIELKANOC TUŻ, TUŻ
14.05.2018
CZAS NA KUJAWSKIE SPECJAŁY
Czas na KUJAWSKIE SPECJAŁY dostępne tylko w sklepach VIANDO📣Jeżeli uwielbiacie pierogi, zapraszamy do nas na pyszne pierogi z serem, ręcznie w
14.05.2018
CZAS NA KUJAWSKIE SPECJAŁY
Więcej aktualności