Faszerowane cukinie
Wskazówki od dietetyka
Nic pyszniejszego jak połączenie mięsa dobrej jakości ze świeżymi warzywami. Mięso mielone jest świeże, co za tym idzie nie ma konserwantów i dodatków. Łopatka wieprzowa opatrzona jest znakiem QAFP – co daje nam poczucie bezpiecznego wyboru. Stanowi doskonałe źródło białka. Cukinie są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny. Obfitują w witaminy z grupy B – które ukoją nerwy po ciężkim dniu.
Lubię to!
Faszerowane cukinie
Wskazówki od dietetyka
Nic pyszniejszego jak połączenie mięsa dobrej jakości ze świeżymi warzywami. Mięso mielone jest świeże, co za tym idzie nie ma konserwantów i dodatków. Łopatka wieprzowa opatrzona jest znakiem QAFP – co daje nam poczucie bezpiecznego wyboru. Stanowi doskonałe źródło białka. Cukinie są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny. Obfitują w witaminy z grupy B – które ukoją nerwy po ciężkim dniu.
Lubię to!
Składniki
60 min
4 osób
łatwe
z glutenem
- 4 cukinie
- 500 g chudego mielonego mięsa (w sklepach Viando można zakupić gotowe mięso mielone, ale również poprosić o zmielenie dowolnego kawałka mięsa)
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- pęczek pietruszki
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 łyżki sosu sojowego
- łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oleju
- 50 g żółtego tartego sera
Sposób przygotowania
Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż, wydrążamy gniazda nasienne, lekko solimy i odstawiamy
na bok. Posiekane cebule i czosnek lekko podsmażamy. Mięso doprawiamy solą, pieprzem,
dodajemy do niego sos sojowy, ocet, dokładnie mieszamy i przekładamy na patelnię z cebulą.
Smażymy na średnim ogniu cały czas mieszając tak, by mięso nie tworzyło zwartej bryły.
Mięso studzimy, mieszamy z roztrzepanymi jajkami, odciśniętą bułką i posiekaną natką.
Dokładnie mieszamy i napełniamy nim cukinie, posypujemy startym serem.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy cukinie około 40 minut. Podajemy
gorące.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Mięso mielone z łopatki
Inne Kolacje
Rodzinne hot-dogi
Kanapki koktajlowe
Roladki z boczku
Kanapki z aromatyczną pastą
Zupa czosnkowa
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
19.03.2018
NA KAŻDY DZIEŃ I NA ŚWIĘTA!
Na każdy dzień i na święta polecamy mięsa i wędliny z własnej hodowli z Kujaw.
Tym razem zachęcamy do degustacji naszej pysznej szynki pieczonej z
19.03.2018
NA KAŻDY DZIEŃ I NA ŚWIĘTA!
20.11.2017
ZAGŁOSUJ W KONKURSIE!
❗❗❗ Trwa KONKURS dla sklepów na najładniejszą aranżację wybranych produktów mocno wędzonych drewnem olchowym z bieżącej sprzedaży sklepu.
Zdjęcie zgł
20.11.2017
ZAGŁOSUJ W KONKURSIE!
26.04.2016
Seminarium OD ZAGRODY DO GOSPODY
Pod koniec kwietnia wzięliśmy udział w bardzo ciekawym seminarium OD ZAGRODY DO GOSPODY organizowanym przez Departament Rolnictwa i Geodezji Urzędu Ma
26.04.2016
Seminarium OD ZAGRODY DO GOSPODY
Więcej aktualności