Kanapki z chrupiącym boczkiem
Wskazówki od dietetyka
Chudy boczek stanowi doskonałą przekąskę. Jest on wysokokaloryczny dlatego idealnie nadaje się na chłodne dni. Wędzenie, nie tylko dodaje mu aromatu ale wpływa na jego trwałość. Tymianek, szalotka, chrzan....czyli cała gama witamin i minerałów. Kiełki mają duże właściwości regeneracje, z pewnością wpłyną na naszą cerę, włosy oraz paznokcie.
Lubię to!
Kanapki z chrupiącym boczkiem
Wskazówki od dietetyka
Chudy boczek stanowi doskonałą przekąskę. Jest on wysokokaloryczny dlatego idealnie nadaje się na chłodne dni. Wędzenie, nie tylko dodaje mu aromatu ale wpływa na jego trwałość. Tymianek, szalotka, chrzan....czyli cała gama witamin i minerałów. Kiełki mają duże właściwości regeneracje, z pewnością wpłyną na naszą cerę, włosy oraz paznokcie.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
- 8 kromek chleba razowego
- 4 plastry sera (np. mimolet)
- 4 plastry wędzonego boczku
- 1 pomidor
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- pieprz
- sól
- kiełki rzodkiewki, rzeżuchy lub szczypiorek
Sposób przygotowania
Szalotkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju wraz z tymiankiem, na to kładziemy plastry
boczku i ładnie rumienimy. Chleb grillujemy, smarujemy masłem. Na jednej kromce układamy
ser, na to zrumieniony na patelni i pokrojony boczek oraz pomidor. Posypujemy drobno pokrojoną
cebulką, rzeżuchą, solą i pieprzem. Przykrywamy drugą kromką i lekko dociskamy.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Boczek wędzony prasowany
Inne Kolacje
Konkurs Viando
Aktualności Viando
6.07.2017
WIELKIE GRILLOWANIE Z VIANDO
Na najlepszy czas w roku - wielkie grillowanie!😍 Chrupiące kiełbaski i soczysta karkówka podana prosto z grilla idealnie sprawdzą się w weeken
6.07.2017
WIELKIE GRILLOWANIE Z VIANDO
9.12.2016
VIANDO ŚWIĄTECZNIE
VIANDO świątecznie w dzisiejszej Gazecie Pomorskiej!
O zbliżającym się podsumowaniu Akcji charytatywnej, świątecznych potrawach i oczywiście pysznym
9.12.2016
VIANDO ŚWIĄTECZNIE
26.04.2018
100% MIĘSA Z KUJAW!
To dzięki tradycji, która towarzyszy nam począwszy od uprawy roślin, poprzez hodowlę, aż po wyroby wędliniarskie, jesteśmy
26.04.2018
100% MIĘSA Z KUJAW!
Więcej aktualności