Kolorowe kanapki
Wskazówki od dietetyka
Ładne, przyjemne dla oka i w dodatku smaczne. Kiełbasa krakowska jest to wyrób certyfikowany znakiem QAFP, co podkreśla jej bardzo dobrą jakość. Nie zawiera glutenu co ma ogromne znaczenie w nietolerancji tego białka. Sałata oraz rukola są doskonałym źródłem kwasu foliowego, szczególnie pożądanego w okresie ciąży. Pomidory wzbogacą nas w potas, który wpływa na regulowanie ciśnienia krwi.
Lubię to!
Kolorowe kanapki
Wskazówki od dietetyka
Ładne, przyjemne dla oka i w dodatku smaczne. Kiełbasa krakowska jest to wyrób certyfikowany znakiem QAFP, co podkreśla jej bardzo dobrą jakość. Nie zawiera glutenu co ma ogromne znaczenie w nietolerancji tego białka. Sałata oraz rukola są doskonałym źródłem kwasu foliowego, szczególnie pożądanego w okresie ciąży. Pomidory wzbogacą nas w potas, który wpływa na regulowanie ciśnienia krwi.
Lubię to!
Składniki
30 min
4 osób
łatwe
z glutenem
- 100 g plasterków kiełbasy krakowskiej lub żywieckiej
- 100 g białego salcesonu
- 100 g szynki kruchej (lub innej)
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 50 g ogórków konserwowych
- kilka liści sałaty lodowej i garść rukoli
- jasny i ciemny chleb tostowy
- świeży tymianek
- masło
- majonez
Sposób przygotowania
Chleb smarujemy masłem, na to układamy sałatę, ukolę, pociętą w cieniutkie talarki cebulkę,
następnie układamy plastry wędliny, dekorujemy majonezem. Na kanapki z szynką i
kiełbasą układamy połówki pomidorków, a na te z salcesonem pokrojone w talarki ogórki
konserwowe. Dekorujemy gałązkami tymianku. Kanapki kroimy na pół - w trójkąty i
układamy na dużym talerzu.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Krakowska sucha extra
Krakowska sucha z zielonym pieprzem
Salceson bamberski
Salceson biały
Salceson chłopski
Salceson swojski
Szynka krucha
Inne Kolacje
Konkurs Viando
Aktualności Viando
4.12.2017
PYSZNA SWOJSKA
Kiełbasa swojska - surowa, suszona kiełbasa o naturalnym i wyrazistym smaku. Co najważniejsze? Bez dodatku glutaminianu sodu! Spróbuj koniecznie!
4.12.2017
PYSZNA SWOJSKA
12.09.2017
SMACZNIE I ZDROWO Z VIANDO
"Będzie krzepa jak kalarepa"! Posiłki, które spożywamy powinny być smaczne, zdrowe i pełnowartościowe. Wybierajcie produkty bogate w wartości odżywcze
12.09.2017
SMACZNIE I ZDROWO Z VIANDO
21.11.2016
ŚWIĄTECZNE SMAKI VIANDO
Boże Narodzenie to czas, kiedy w kuchni mieszają się zapachy i aromaty. Wśród dań świątecznych i noworocznych muszą znaleźć się pierogi, barszcz z usz
21.11.2016
ŚWIĄTECZNE SMAKI VIANDO
Więcej aktualności