Koziołki
Wskazówki od dietetyka
Kreatywność w kuchni to coś co może przyciągnąć maluchy. Im więcej się dzieje na talerzu tym lepiej. Parówki mają ulubioną przez dzieci konsystencje . Są miękkie, soczyste, bogate w żelazo oraz cynk. Nie zawierają glutenu, który często musi być eliminowany z diety. Pomidorki koktajlowe oprócz tego, że dodają estetyki są bogate w likopen – związek o działaniu przeciwutleniającym.
Lubię to!
Koziołki
Wskazówki od dietetyka
Kreatywność w kuchni to coś co może przyciągnąć maluchy. Im więcej się dzieje na talerzu tym lepiej. Parówki mają ulubioną przez dzieci konsystencje . Są miękkie, soczyste, bogate w żelazo oraz cynk. Nie zawierają glutenu, który często musi być eliminowany z diety. Pomidorki koktajlowe oprócz tego, że dodają estetyki są bogate w likopen – związek o działaniu przeciwutleniającym.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
z glutenem
- 8 parówek
- 1 biała cebula
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 łyżki klarowanego masła lub oleju
- 200g pomidorów koktajlowych
- 1 sałata
- 1 czerwona cebula
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki octu winnego
- 4 łyżki oliwy
- sól
Sposób przygotowania
Idealna kolacja dla zgłodniałych dzieci.
Pomidory kroimy na ćwiartki, cebulę w piórka, sałatę delikatnie rozrywamy, wszystkie składniki
mieszamy i doprawiamy sosem winegret zrobionym z oliwy, octu i przypraw. Sałatę posypujemy
posiekanym szczypiorkiem.
Cebulę drobno siekamy, lekko podsmażamy na oleju. Parówki tniemy na trzy części (w
poprzek), a następnie nacinamy na krzyż obydwa końce i wrzucamy na patelnię z cebulą.
Smażymy kilka minut na ostrym ogniu – aż parówki się zrumienią i lekko powykręcają tworząc
zgrabne „koziołki”.
Podajemy z sałatą, świeżym pieczywem. Jeśli ktoś lubi można do kiełbasek podać dobry keczup.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Borlinki

Parówki wiedeńskie extra
Inne Kolacje
Chleb ze smalcem
Pasztet
Groszek z szynką
Sałatka ze szpinakiem i chrupiącym boczkiem
Kanapki z aromatyczną pastą
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
5.04.2018
KAPITALNY ŻUR VIANDO!
Zupa przyrządzana na bazie zakwasu z razowej mąki żytniej, mająca charakterystyczny kwaśny smak. Kto nie lubi żurku… Na każdą okazję i bez okazji!
Z
5.04.2018
KAPITALNY ŻUR VIANDO!
26.02.2017
VIANDO NA TARGACH CATEX DUBLIN 2017
Viando miało przyjemność prezentowania swojej oferty na Targach Catex w Dublinie, realizowanych dla sektora spożywczego.
Fotorelacja na naszym prof
26.02.2017
VIANDO NA TARGACH CATEX DUBLIN 2017
17.12.2015
NOWY SKLEP VIANDO W GALERII GNIEWKOWO
Serdecznie zapraszamy na zakupy do Galerii Gniewkowo - Rynek 3, w której znajduje się nowo otwarty sklep Viando.
Migawka z otwarcia kolejnej placów
17.12.2015
NOWY SKLEP VIANDO W GALERII GNIEWKOWO
Więcej aktualności