Odświętny gulasz
Wskazówki od dietetyka
Mięso wieprzowe wcale nie musi być tłuste. Jeżeli chcemy żeby nasza potrawa była bardziej dietetyczna należy wybrać chudą polędwice lub schab. Dostarczą one dużo białka,a przy tym niewielu tłuszczu. Wino zwłaszcza czerwone zawiera bardzo dużo antyoksydantów. Liść laurowy i ziele angielski, podstawowy duet każdej polskiej kuchni, nada smaku oraz aromatu.
Lubię to!
Odświętny gulasz
Wskazówki od dietetyka
Mięso wieprzowe wcale nie musi być tłuste. Jeżeli chcemy żeby nasza potrawa była bardziej dietetyczna należy wybrać chudą polędwice lub schab. Dostarczą one dużo białka,a przy tym niewielu tłuszczu. Wino zwłaszcza czerwone zawiera bardzo dużo antyoksydantów. Liść laurowy i ziele angielski, podstawowy duet każdej polskiej kuchni, nada smaku oraz aromatu.
Lubię to!
Składniki
60 min
osób
średnie
bez glutenu
- 1 kg wieprzowiny
- 1 kg cebuli
- 4 marchewki
- kilka ząbków czosnku
- kilka liści laurowych
- kilka ziaren pieprzu angielskiego
- garść świeżego lub łyżeczka suszonego tymianku
- butelka wytrawnego, czerwonego wina (może być tanie - typu Egri Bikawer)
Sposób przygotowania
Mięso kroimy w kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy. Na mocno rozgrzanym
oleju podsmażamy mięso, przekładamy je do żeliwnego garnka, następnie smażymy
cebulę, mieszamy z mięsem, dodajemy pociętą w talarki marchew i wszystkie
przyprawy. Całość zalewamy winem. Dusimy dwie godziny w temperaturze około 180
stopni. Podajemy z gotowanym ryżem lub chlebem.
Potrawa nadaje się na obiad lub uroczystą, zimową kolację.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Mięso gulaszowe
Inne Obiady
Zapiekanka
Zapiekane białe kiełbaski
Domowe burgery
Polędwiczki wieprzowe
Mięsne pierożki
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
23.04.2015
Viando na Targach Pracy i Przedsiębiorczości
Viando na Inowrocławskich Targach Pracy i Przedsiębiorczości.
W czwartek 23 kwietnia w Powiatowej Hali Sportowej KUJAWIANKA odbyły się Targi Pracy
23.04.2015
Viando na Targach Pracy i Przedsiębiorczości
9.12.2015
KUCHENNE INSPIRACJE - KONKURS TRWA!
Pamiętacie o konkursie KUCHENNE INSPIRACJE z sosami Folwark! Konkurs trwa do końca roku.
Koniecznie odwiedźcie nasze sklepy i kupcie dowolny produkt
9.12.2015
KUCHENNE INSPIRACJE - KONKURS TRWA!
24.05.2015
NOWE SMAKI VIANDO - Najlepszym Produktem Roku 2015!
Podczas uroczystej gali, jaka odbyła się dziś (24 maja) w hali widowiskowo sportowej ogłoszono wyniki corocznego konkursu dla lokalnych przedsiębiorcó
Więcej aktualności