Jajecznica na boczku
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
- Sól
- 4 jajka
- 1 cebula
- 6 pieczarek
- 5 plasterków boczku
- 2 plastry żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki. Wszystko smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Doprawiamy do smaku. Trzymamy całość kolejne 5 minut na małym ogniu i następnie wbijamy jajka, jednocześnie dodając do nich ser pokrojony w kosteczkę. Wszystko mieszamy na wolnym ogniu dość energicznie aż do ścięcia jajek.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Boczek wędzony bez żeber - parzony

Boczek wędzony prasowany
Inne Śniadania
Omlet z szynką
Puszysta jajecznica z szynką
Tosty francuskie
Wiosenna kanapka z szynką
Tosty z szynką i serkiem ziołowym
Wszystkie Śniadania
Konkurs Viando

Aktualności Viando
3.07.2014
Zapytanie ofertowe nr 1
Pod linkiem do pobrania odpowiedź na zapytanie ofertowe:
Zapytanie ofertowe
3.07.2014
Zapytanie ofertowe nr 1
20.05.2016
AKCJA CHARYTATYWNA VIANDO - RUSZAMY 1 CZERWCA!
Kupując produkt Viando, wspierasz edukację swoich dzieci.
Nowa przedwakacyjna kampania jest jedną z pierwszych takich inicjatyw w naszym regionie,
16.09.2015
JESIENNE PRZYSMAKI VIANDO
Mięsa i wędliny Viando polecają się także na jesienne spotkania z przyjaciółmi, przy palącym się kominku i towarzystwie najlepszych przysmaków!
Prze
16.09.2015
JESIENNE PRZYSMAKI VIANDO
Więcej aktualności