Jajecznica na boczku
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
- Sól
- 4 jajka
- 1 cebula
- 6 pieczarek
- 5 plasterków boczku
- 2 plastry żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki. Wszystko smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Doprawiamy do smaku. Trzymamy całość kolejne 5 minut na małym ogniu i następnie wbijamy jajka, jednocześnie dodając do nich ser pokrojony w kosteczkę. Wszystko mieszamy na wolnym ogniu dość energicznie aż do ścięcia jajek.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Boczek wędzony bez żeber - parzony
Boczek wędzony prasowany
Inne Śniadania
Jajecznica z szynką podawana na bułeczkach
Ziołowe roladki
Jajka faszerowane w skorupkach
Bagietki z szynką i sadzonym jajkiem
Tosty francuskie
Wszystkie Śniadania
Konkurs Viando
Aktualności Viando
24.05.2015
NOWE SMAKI VIANDO - Najlepszym Produktem Roku 2015!
Podczas uroczystej gali, jaka odbyła się dziś (24 maja) w hali widowiskowo sportowej ogłoszono wyniki corocznego konkursu dla lokalnych przedsiębiorcó
29.04.2015
Majówka tuż, tuż!
Rozpoczęliście już sezon grillowy? Warto zrobić rozgrzewkę przed majówką! Polecamy wrzucić na grilla nasze żeberka, kaszankę, białą, śląską lub karków
29.04.2015
Majówka tuż, tuż!
20.04.2015
Grill z Viando. Nowa gazetka
Grill z Viando – nowa gazetka obowiązuje od 20 kwietnia do 10 czerwca. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
Gazetka będzie insertowana na terenie
20.04.2015
Grill z Viando. Nowa gazetka
Więcej aktualności