Jajecznica na boczku
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
- Sól
- 4 jajka
- 1 cebula
- 6 pieczarek
- 5 plasterków boczku
- 2 plastry żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki. Wszystko smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Doprawiamy do smaku. Trzymamy całość kolejne 5 minut na małym ogniu i następnie wbijamy jajka, jednocześnie dodając do nich ser pokrojony w kosteczkę. Wszystko mieszamy na wolnym ogniu dość energicznie aż do ścięcia jajek.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Boczek wędzony bez żeber - parzony
Boczek wędzony prasowany
Inne Śniadania
Śniadanie po irlandzku
Puszysta jajecznica z szynką
Wiosenna kanapka z szynką
Domowe paszteciki
Jajecznica z szynką podawana na bułeczkach
Wszystkie Śniadania
Konkurs Viando
Aktualności Viando
25.08.2016
PRZEPISY VIANDO!
Jeżeli lubicie gotować i szukacie sprawdzonych i smakowitych przepisów, zapraszamy na naszą stronę internetową. Znajdziecie tam wiele smacznych pomysł
25.08.2016
PRZEPISY VIANDO!
12.11.2015
SMAK VIANDO
Zastanawialiście się kiedyś, co sprawia, że smak wędlin Viando jest tak niepowtarzalny?
To wszystko dzięki tradycyjnym staropolskim recepturom i wy
12.11.2015
SMAK VIANDO
8.06.2015
OBIAD Z VIANDO!
Zastanawiacie się, co przygotować na obiad. Proponujemy smaczne rozwiązanie - camembert na plastrach schabu. Smacznego!
Przepis jak zwykle znajdzie
8.06.2015
OBIAD Z VIANDO!
Więcej aktualności