Jajecznica na boczku
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
- Sól
- 4 jajka
- 1 cebula
- 6 pieczarek
- 5 plasterków boczku
- 2 plastry żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki. Wszystko smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Doprawiamy do smaku. Trzymamy całość kolejne 5 minut na małym ogniu i następnie wbijamy jajka, jednocześnie dodając do nich ser pokrojony w kosteczkę. Wszystko mieszamy na wolnym ogniu dość energicznie aż do ścięcia jajek.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Boczek wędzony bez żeber - parzony

Boczek wędzony prasowany
Inne Śniadania
Wiosenna kanapka z szynką
Jajecznica z szynką podawana na bułeczkach
Sałatka śniadaniowa z szynką
Zielona pasta z awokado
Tosty z szynką i serkiem ziołowym
Wszystkie Śniadania
Konkurs Viando

Aktualności Viando
12.03.2018
WARTO JEŚĆ MIĘSO
Mięso jest bardzo bogate w wiele ważnych dla naszego organizmu witamin❗
Doskonałym przykładem jest witamina B12, której niestety nie znajdziem
12.03.2018
WARTO JEŚĆ MIĘSO
3.07.2014
Zapytanie ofertowe nr 1
Pod linkiem do pobrania odpowiedź na zapytanie ofertowe:
Zapytanie ofertowe
3.07.2014
Zapytanie ofertowe nr 1
9.12.2015
KUCHENNE INSPIRACJE - KONKURS TRWA!
Pamiętacie o konkursie KUCHENNE INSPIRACJE z sosami Folwark! Konkurs trwa do końca roku.
Koniecznie odwiedźcie nasze sklepy i kupcie dowolny produkt
9.12.2015
KUCHENNE INSPIRACJE - KONKURS TRWA!
Więcej aktualności