Nie tylko smak tradycji
Podniebienia polskich klientów przywykłe do tradycyjnych zapachów i smaków są coraz bardziej wymagające. Klienta nie zadowala już tylko unikalny smak i zapach wędliny. Chce mieć 100-procentową pewność, że kosztuje produktu smacznego, atrakcyjnie wyglądającego i całkowicie bezpiecznego dla zdrowia.
Chcąc spełnić wszystkie oczekiwania klientów producenci sięgają po System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Z powodzeniem stosuje go i stale udoskonala na wszystkich etapach produkcji ZM VIANDO.
Oferując produkty oznaczone znakiem QAFP, dajemy naszym klientom pewność, że surowce pochodzą z wiarygodnego źródła – od hodowli aż po produkt końcowy. Wymagania, które stawia system QAFP gwarantują najwyższą jakość produktów, a dzięki temu „Viando” buduje wiarygodny i zdrowy wizerunek polskich wędlin i mięs w oczach konsumentów, zwłaszcza tych bardziej wymagających.
Nikogo nie trzeba przekonywać, że na ocenę finalnego produktu składają się wszystkie ogniwa łańcucha produkcji. Nie inaczej jest w przypadku mięsa i wyrobów Zakładów Mięsnych „Viando”. Podstawą produkcji jest własna hodowla żywca, „Viando” taką hodowlę prowadzi w malowniczo położonej miejscowości Radojewice, niedaleko Inowrocławia.
Podobnie rzecz ma się z wyrobami gotowymi. Każda partia wędlin i przetworów z mięsa nim trafi do sklepów i na stoły jest sprawdzana pod względem walorów smakowych i jakości.
W ramach systemu QAFP rygorystycznymi procedurami objęte są także inne etapy produkcji: poprzez ubój, rozbiór, przetwórstwo, konfekcjonowanie i pakowanie, skończywszy na magazynowaniu i sprzedaży.
Wyroby certyfikowane znakiem QAFP swoją wyjątkowość opierają na zapewnieniu jakości i bezpieczeństwa w całym łańcuchu produkcyjnym. System jest utrzymany w duchu holistycznego podejścia do jakości i bezpieczeństwa produktów rolno-spożywczych i normalizuje całą drogę, jaką żywność przebywa od rolnika aż do konsumenta. Dzięki niemu klient nie będzie czuł się rozczarowany zakupami i chętnie powróci po więcej.
Podstawą unikalnego smaku wędlin „Viando” są tradycyjne staropolskie receptury, w których szerokie zastosowanie znajdują naturalne przyprawy: sól, pieprz, świeża cebula i czosnek, suszony majeranek.
Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia tym bardziej zaprasza klientów do swoich sklepów i skosztowania mięs i wędlin.