Melon z szynką

Wskazówki od dietetyka
Melon jest wspaniałym dodatkiem do sałatek oraz deserów. Jak widać świetnie także zdaje egzamin w śniadaniowej kompozycji. Jako bardzo dobre źródło przeciwutleniaczy, przyczynia się do zmniejszenia ryzyka zachorowań na choroby serca. Szynka wędzona sprawi, że nasza potraw będzie przepełniona aromatem. Bazylia dzięki swoim właściwościom ułatwi trawienie.
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Melon z szynką

Wskazówki od dietetyka
Melon jest wspaniałym dodatkiem do sałatek oraz deserów. Jak widać świetnie także zdaje egzamin w śniadaniowej kompozycji. Jako bardzo dobre źródło przeciwutleniaczy, przyczynia się do zmniejszenia ryzyka zachorowań na choroby serca. Szynka wędzona sprawi, że nasza potraw będzie przepełniona aromatem. Bazylia dzięki swoim właściwościom ułatwi trawienie.
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Składniki

15 min
osób
łatwe
z glutenem
  • duży melon
  • 8 plastrów szynki wędzonej lux
  • bazylia
  • ocet balsamico

Sposób przygotowania

Melona kroimy na cienkie plastry. Z środka każdego plastra wykrawamy obręcz/ kółka, resztę melona kroimy w drobna kosteczkę. Uzyskane kółka układamy na sobie 3 lub 4, do środka nakładamy drobno posiekanego melona. Na wierzch nakładamy szynkę wędzoną lux, dodajemy świeżej bazylii i skrapiamy octem balsamicznym.

W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Szynka wędzona lux