19.11.2014

Nagroda Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi dla Viando

We wtorek 30 września 2014 r. podczas jubileuszu 20-lecia działalności Związku Polskie Mięso oraz w ramach Ogólnopolskich Konkursów Wędliniarskich XX Forum Rzeźników i Wędliniarzy – Zakłady Mięsne VIANDO z Radojewic otrzymały puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za najlepszy produkt wędliniarski w ocenie konsumenckiej.

Nagroda ta była podsumowaniem realizowanych w trakcie Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA 2014 Konkursów Wędliniarskich XX Forum Rzeźników i Wędliniarzy. Do tegorocznego konkursu Zakłady Mięsne VIANDO zgłosiły pięć produktów, w tym szynkę ze strychu, kiełbasę kruchą, snacki „He, jo!”, pasztet ze śliwką oraz suchą z Kujaw. Wszystkie produkty znalazły się w czołówce nagrodzonych. Najbardziej wyróżnionym produktem okazały się w grupie wędlin regionalnych i nowości snacki „He, jo!”. Wszystkie otrzymane nagrody są tym cenniejsze bo przyznane przez konsumentów.

Zakłady Mięsne Viando powstały w 1992 roku w  miejscowości Radojewice w  województwie kujawsko-pomorskim. Fundamentem działania Viando jest własna hodowla żywca, położona w  ekologicznie czystych Kujawach, która w pełni pozwala kontrolować jakość surowca użytego do produkcji zarówno wędlin, jak i mięsa kulinarnego. Tajemnica niepowtarzalnego smaku wyrobów Viando to przede wszystkim naturalne przyprawy: sól, pieprz, świeża cebula i czosnek, suszony majeranek. Staropolskie receptury i oryginalne przepisy stanowią o wyjątkowym smaku produktów.

Firma posiada certyfikat IFS i BRC, co świadczy  o  wysokim standardzie zasad produkcyjnych i pozwala na rozwijanie szerokiej współpracy na rynku międzynarodowym.
Posiada również certyfikat QAFP, co dla Klientów oznacza, że produkty Viando nie posiadają wad kulinarnych i charakteryzują się ponadprzeciętnymi walorami smakowymi i odżywczymi oraz spełniają szereg restrykcyjnych wymogów.

Produkty wspomniane w artykule