Pieczony Camembert

Wskazówki od dietetyka
Ser pleśniowe to prawdziwy Rarytas. Bogaty jest w wiele cennych składników: białko, witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, wapń. Schab grillowany uzupełni nasze danie. Grillowanie domowe jest to bezpieczna forma obróbki termicznej. Dwa tak wykwintne produkty, jak schab i camembert muszą smakować dobrze! Żurawina jest idealną alternatywą dla dżemów owocowych.
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Pieczony Camembert

Wskazówki od dietetyka
Ser pleśniowe to prawdziwy Rarytas. Bogaty jest w wiele cennych składników: białko, witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, wapń. Schab grillowany uzupełni nasze danie. Grillowanie domowe jest to bezpieczna forma obróbki termicznej. Dwa tak wykwintne produkty, jak schab i camembert muszą smakować dobrze! Żurawina jest idealną alternatywą dla dżemów owocowych.
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Składniki

15 min
osób
łatwe
z glutenem
  • 8 grubych plastrów (1 cm) schabu z wędzarni
  • 4 camemberty
  • konfitura z żurawiny
  • roszponka

Sposób przygotowania

Plastry schabu z wędzarni grillujemy na patelni. Camemberty opiekamy z obu stron do uzyskania chrupkiej skórki. Serwujemy układając na sobie dwa plastry schabu, następnie camemberta. Dodajemy łyżeczkę konfitury z żurawiny i posypujemy roszponką.

W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Schab z wędzarni