9.01.2018

PYSZNY HOT DOG!

Jeżeli jesteście bardzo głodni, a nie macie czasu na czasochłonne przygotowania, mamy dla Was propozycję dania łatwego do wykonania. Hot dog w cieście francuskim!

  • Parówki np. wiedeńskie lub z cielęciną VIANDO obieramy z foliowej skórki. Kroimy na 3 części. Ciasto francuskie rozwijamy z papieru i dzielimy na kwadraty o boku 7-8 cm. Na każdy kwadrat ciasta kładziemy kawałek sera, parówkę układamy po przekątnej. Następnie kładziemy kawałeczek ogórka, robimy kleks keczupu i ewentualnie posypujemy szczyptą tymianku.
  • Rogi ciasta składamy do środka. Hot dogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Pieczemy ok.15 minut lub do zarumienienia.

 

Smacznego!

Produkty wspomniane w artykule