9.04.2018
PYSZNY HOT DOG!

Jeżeli jesteście bardzo głodni, a nie macie czasu na czasochłonne przygotowania, mamy dla Was propozycję dania łatwego do wykonania. Hot dog w cieście francuskim!
- Parówki np. wiedeńskie lub z cielęciną VIANDO obieramy z foliowej skórki. Kroimy na 3 części. Ciasto francuskie rozwijamy z papieru i dzielimy na kwadraty o boku 7-8 cm. Na każdy kwadrat ciasta kładziemy kawałek sera, parówkę układamy po przekątnej. Następnie kładziemy kawałeczek ogórka, robimy kleks keczupu i ewentualnie posypujemy szczyptą tymianku.
- Rogi ciasta składamy do środka. Hot dogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Pieczemy ok.15 minut lub do zarumienienia.
Smacznego!
Produkty wspomniane w artykule
Pozostałe artykuły
Aktualności Viando
2.02.2015
Menedżer Roku 2014 - plebiscyt Gazety Pomorskiej
Przypominamy! Po raz kolejny kapituła i czytelnicy Gazety Pomorskiej wybrali najlepszych menedżerów z regionu kujawsko-pomorskiego. W pierwszej piątce
24.03.2017
VIANDO NA TARGACH IFE 2017!
Zakłady Mięsne Viando na Międzynarodowych Targach Spożywczych IFE 2017 w Londynie. Na zdjęciu sekretarz stanu Jacek Bogucki w MRiRW w rozmowie z naszy
24.03.2017
VIANDO NA TARGACH IFE 2017!
25.09.2017
SMAKOWITE POMYSŁY VIANDO
Nudne kanapki? Z wędlinami VIANDO to... NIEMOŻLIWE!
Krakowska sucha extra, polędwica sopocka, szynka krucha … Ty wybierasz, z czym przyrządzisz swo
25.09.2017
SMAKOWITE POMYSŁY VIANDO
Więcej aktualności