Śniadanie po irlandzku

Wskazówki od dietetyka
Kaszanka to dwa w jednym. Białko oraz węglowodany pochodzące z kaszy. Danie, które zaspokoi nawet największy głód. Fasola jest bardzo często zapominana...a szkoda bo jest bogata w białko. Idealnie pasuje do mięs ponieważ ma silne działanie zasadotwórcze.
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Śniadanie po irlandzku

Wskazówki od dietetyka
Kaszanka to dwa w jednym. Białko oraz węglowodany pochodzące z kaszy. Danie, które zaspokoi nawet największy głód. Fasola jest bardzo często zapominana...a szkoda bo jest bogata w białko. Idealnie pasuje do mięs ponieważ ma silne działanie zasadotwórcze.
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Składniki

15 min
osób
łatwe
z glutenem
  • 2 pętka kaszanki w jelicie naturalnym
  • 8 szt. kiełbasy białej delikatesowej parzonej
  • 12 plastrów boczku wędzonego
  • 1 duża puszka fasolki w sosie pomidorowym
  • 16 średniej wielkości pieczarek
  • 4 pomidory
  • 1 duża cebula

Sposób przygotowania

Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy, łączymy z kaszanką i pieczemy dalej ok. 5 minut – doprawiamy do smaku. Kiełbaskę białą delikatesową grillujemy na patelni do uzyskania złotawego koloru. Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy. Boczek pieczemy aż będzie chrupki. Pomidory kroimy w grube plastry i opiekamy z obu stron. Fasolkę podgrzewamy. Wszystko serwujemy na jednym talerzu.

W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Biała delikatesowa parzona
Boczek wędzony prasowany
Kaszanka wyborowa w jelicie naturalnym