Tosty francuskie

Wskazówki od dietetyka
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Tosty francuskie

Wskazówki od dietetyka
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Składniki

15 min
osób
łatwe
z glutenem
  • Masło
  • 8 kromek pieczywa tostowego
  • 8 plastrów sera
  • 8 plastrów dobrej szynki
  • 100 g tartego sera
  • 50 g masła
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz
  • mleko

Sposób przygotowania

Chleb smarujemy masłem, układamy po plastrze szynki i plastrze sera, delikatnie posypujemy pieprzem, przykrywamy drugą kromką, którą smarujemy masłem. Mleko mieszamy z tartym serem, doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Nakładamy masę na kanapki. Pieczemy 10 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku.   Można podawać z keczupem.

W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Szynka Bohuna
Szynka gotowana
Szynka krucha
Szynka książęca
Szynka magnacka