Tosty z szynką i serkiem ziołowym

Wskazówki od dietetyka
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Tosty z szynką i serkiem ziołowym

Wskazówki od dietetyka
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Składniki

15 min
2 osób
łatwe
z glutenem
  • 8 kromek pieczywa tostowego
  • 16 plastrów szynki
  • 8 plastrów pomidora
  • masło
  • musztarda
  • rukola
  • 150 g twarożku
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • świeże zioła: mięta, bazylia, tymianek, kiełki rzodkiewki

Sposób przygotowania

Twarożek ucieramy blenderem, dodajemy sól, pieprz, drobno posiekane zioła i delikatnie mieszamy.   Tosty smarujemy masłem, a następnie jedną stronę smarujemy dodatkowo musztardą a drugą pastą serową. Na musztardę kładziemy podwójny plasterek szynki, pomidor i kilka listków rukoli. Posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przykrywamy tostem posmarowanym serkiem. Opiekamy w tosterze lub zgrzewarce.

W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Szynka Bohuna
Szynka gotowana
Szynka książęca