Zupa czosnkowa
Wskazówki od dietetyka
Zupa czosnkowa – samo zdrowie! Czosnek to lider w dziedzinie roślin leczniczych. Obniża cholesterol, reguluje ciśnienie oraz chroni nas przed bakteriami i wirusami. Kiełbasa krucha doda naszej potrawie aromatu. Zawiera ona dużą ilość cynki i fosforu. Majeranek przyspieszy trawienie. W wersji light naszą zupę zaciągamy jogurtem naturalnym, który zawiera o wiele mniej tłuszczu.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Lubię to!
Zupa czosnkowa
Wskazówki od dietetyka
Zupa czosnkowa – samo zdrowie! Czosnek to lider w dziedzinie roślin leczniczych. Obniża cholesterol, reguluje ciśnienie oraz chroni nas przed bakteriami i wirusami. Kiełbasa krucha doda naszej potrawie aromatu. Zawiera ona dużą ilość cynki i fosforu. Majeranek przyspieszy trawienie. W wersji light naszą zupę zaciągamy jogurtem naturalnym, który zawiera o wiele mniej tłuszczu.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Lubię to!
Składniki
30 min
3 osób
łatwe
z glutenem
- 300 g różnych wędlin (kiełbasa krucha, śląska lub podobne)
- 5-6 ząbków czosnku
- 1 serek topiony (100g)
- 2 łyżki majeranku
- łyżka oleju
- 2 litry przegotowanej wody
- ciabatta lub inne bułki oprószone mąką
- masło
Sposób przygotowania
Bardzo aromatyczna zupa na deszczowy wieczór.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim drobniutko posiekany lub przeciśnięty przez
praskę czosnek (posiekany jest lepszy). Smażymy delikatnie aby nie przypalić, gdyż wówczas
gorzknieje. Pod koniec smażenia zalewamy szklanką wody i całość wlewamy do średniego
garnka. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano, po czym przekładamy do garnka.
Zalewamy wodą, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majeranek i serek topiony. Gotujemy
około 20 minut, pod koniec dodajemy śmietankę i podajemy bardzo gorącą w towarzystwie
kromek ciabaty z masłem.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Kiełbasa biesiadna
Kiełbasa gospodarza
Kiełbasa krucha
Kiełbasa polska pieczona
Inne Kolacje
Zupa na boczku
Kanapki koktajlowe
Sałatka ze szpinakiem i chrupiącym boczkiem
Domowa pizza
Koziołki
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando
Aktualności Viando
29.06.2015
LETNIE SMAKI Z VIANDO
Letnie smaki z Viando – nowa gazetka obowiązuje od 30 czerwca do 10 sierpnia. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
Gazetka będzie insertowana na
29.06.2015
LETNIE SMAKI Z VIANDO
31.05.2015
LOTERIA VIANDO 2015!
Viando, Viando zrób zakupy w Viando, zachowaj paragon i weź udział w Loterii. Śpiesz się do Viando i wygrywaj cenne nagrody, losowanie co tydzień. Głó
31.05.2015
LOTERIA VIANDO 2015!
28.09.2015
SMAKI DZIECIŃSTWA - NOWA GAZETKA
Oto nasz subiektywny spis smaków z dzieciństwa. Pamiętacie smak kiełbasy krakowskiej, żywieckiej albo smalcu ze skwarkami? Może macie własne propozycj
28.09.2015
SMAKI DZIECIŃSTWA - NOWA GAZETKA
Więcej aktualności