Zupa czosnkowa
Wskazówki od dietetyka
Zupa czosnkowa – samo zdrowie! Czosnek to lider w dziedzinie roślin leczniczych. Obniża cholesterol, reguluje ciśnienie oraz chroni nas przed bakteriami i wirusami. Kiełbasa krucha doda naszej potrawie aromatu. Zawiera ona dużą ilość cynki i fosforu. Majeranek przyspieszy trawienie. W wersji light naszą zupę zaciągamy jogurtem naturalnym, który zawiera o wiele mniej tłuszczu.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Lubię to!
Zupa czosnkowa
Wskazówki od dietetyka
Zupa czosnkowa – samo zdrowie! Czosnek to lider w dziedzinie roślin leczniczych. Obniża cholesterol, reguluje ciśnienie oraz chroni nas przed bakteriami i wirusami. Kiełbasa krucha doda naszej potrawie aromatu. Zawiera ona dużą ilość cynki i fosforu. Majeranek przyspieszy trawienie. W wersji light naszą zupę zaciągamy jogurtem naturalnym, który zawiera o wiele mniej tłuszczu.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Lubię to!
Składniki
30 min
3 osób
łatwe
z glutenem
- 300 g różnych wędlin (kiełbasa krucha, śląska lub podobne)
- 5-6 ząbków czosnku
- 1 serek topiony (100g)
- 2 łyżki majeranku
- łyżka oleju
- 2 litry przegotowanej wody
- ciabatta lub inne bułki oprószone mąką
- masło
Sposób przygotowania
Bardzo aromatyczna zupa na deszczowy wieczór.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim drobniutko posiekany lub przeciśnięty przez
praskę czosnek (posiekany jest lepszy). Smażymy delikatnie aby nie przypalić, gdyż wówczas
gorzknieje. Pod koniec smażenia zalewamy szklanką wody i całość wlewamy do średniego
garnka. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano, po czym przekładamy do garnka.
Zalewamy wodą, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majeranek i serek topiony. Gotujemy
około 20 minut, pod koniec dodajemy śmietankę i podajemy bardzo gorącą w towarzystwie
kromek ciabaty z masłem.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Kiełbasa biesiadna

Kiełbasa gospodarza

Kiełbasa krucha

Kiełbasa polska pieczona
Inne Kolacje
Kanapki z aromatyczną pastą
Zupa na boczku
Roladki z boczku
Domowa pizza
Kanapki z chrupiącym boczkiem
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
10.06.2016
KIBICUJEMY NASZYM I GRILLUJEMY Z VIANDO!
Pamiętajcie, że nie ma jak grill we wspaniałej atmosferze i przy meczu.
Jeżeli się z tym zgadzacie, z pewnością będziecie kibicować naszym 16 czerwca
10.06.2016
KIBICUJEMY NASZYM I GRILLUJEMY Z VIANDO!
11.07.2016
KWARTET BEZGLUTENOWY
Dla wszystkich, którzy latem także nie mogą się obejść bez wędlin POLECAMY BEZGLUTENOWY KWARTET!
11.07.2016
KWARTET BEZGLUTENOWY
22.02.2017
CHCESZ ZASMAKOWAĆ NAJLEPSZEGO ŻURU, PRZYJDŹ DO NAS!
Jeżeli chcesz poznać smak najlepszego żurku na Kujawach, ze smakowitą białą kiełbasą Viando przyjdź jutro do naszego sklepu w Bydgoszczy przy ulicy Gr
Więcej aktualności