Zupa czosnkowa
Wskazówki od dietetyka
Zupa czosnkowa – samo zdrowie! Czosnek to lider w dziedzinie roślin leczniczych. Obniża cholesterol, reguluje ciśnienie oraz chroni nas przed bakteriami i wirusami. Kiełbasa krucha doda naszej potrawie aromatu. Zawiera ona dużą ilość cynki i fosforu. Majeranek przyspieszy trawienie. W wersji light naszą zupę zaciągamy jogurtem naturalnym, który zawiera o wiele mniej tłuszczu.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Lubię to!
Zupa czosnkowa
Wskazówki od dietetyka
Zupa czosnkowa – samo zdrowie! Czosnek to lider w dziedzinie roślin leczniczych. Obniża cholesterol, reguluje ciśnienie oraz chroni nas przed bakteriami i wirusami. Kiełbasa krucha doda naszej potrawie aromatu. Zawiera ona dużą ilość cynki i fosforu. Majeranek przyspieszy trawienie. W wersji light naszą zupę zaciągamy jogurtem naturalnym, który zawiera o wiele mniej tłuszczu.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Lubię to!
Składniki
30 min
3 osób
łatwe
z glutenem
- 300 g różnych wędlin (kiełbasa krucha, śląska lub podobne)
- 5-6 ząbków czosnku
- 1 serek topiony (100g)
- 2 łyżki majeranku
- łyżka oleju
- 2 litry przegotowanej wody
- ciabatta lub inne bułki oprószone mąką
- masło
Sposób przygotowania
Bardzo aromatyczna zupa na deszczowy wieczór.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim drobniutko posiekany lub przeciśnięty przez
praskę czosnek (posiekany jest lepszy). Smażymy delikatnie aby nie przypalić, gdyż wówczas
gorzknieje. Pod koniec smażenia zalewamy szklanką wody i całość wlewamy do średniego
garnka. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano, po czym przekładamy do garnka.
Zalewamy wodą, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majeranek i serek topiony. Gotujemy
około 20 minut, pod koniec dodajemy śmietankę i podajemy bardzo gorącą w towarzystwie
kromek ciabaty z masłem.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Kiełbasa biesiadna

Kiełbasa gospodarza

Kiełbasa krucha

Kiełbasa polska pieczona
Inne Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
29.04.2015
Majówka tuż, tuż!
Rozpoczęliście już sezon grillowy? Warto zrobić rozgrzewkę przed majówką! Polecamy wrzucić na grilla nasze żeberka, kaszankę, białą, śląską lub karków
29.04.2015
Majówka tuż, tuż!
20.11.2014
Nie tylko smak tradycji
Podniebienia polskich klientów przywykłe do tradycyjnych zapachów i smaków są coraz bardziej wymagające. Klienta nie zadowala już tylko unikalny smak
20.11.2014
Nie tylko smak tradycji
14.11.2017
SMAK VIANDO
Spécialité de la maison… trafia właśnie na stół.
Nasz szef kuchni przygotował dzisiaj wyjątkowe danie - sakiewki wieprzowe wypełnione aromatycznym f
14.11.2017
SMAK VIANDO
Więcej aktualności