Kanapki z chrupiącym boczkiem
Wskazówki od dietetyka
Chudy boczek stanowi doskonałą przekąskę. Jest on wysokokaloryczny dlatego idealnie nadaje się na chłodne dni. Wędzenie, nie tylko dodaje mu aromatu ale wpływa na jego trwałość. Tymianek, szalotka, chrzan....czyli cała gama witamin i minerałów. Kiełki mają duże właściwości regeneracje, z pewnością wpłyną na naszą cerę, włosy oraz paznokcie.
Lubię to!
Kanapki z chrupiącym boczkiem
Wskazówki od dietetyka
Chudy boczek stanowi doskonałą przekąskę. Jest on wysokokaloryczny dlatego idealnie nadaje się na chłodne dni. Wędzenie, nie tylko dodaje mu aromatu ale wpływa na jego trwałość. Tymianek, szalotka, chrzan....czyli cała gama witamin i minerałów. Kiełki mają duże właściwości regeneracje, z pewnością wpłyną na naszą cerę, włosy oraz paznokcie.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
- 8 kromek chleba razowego
- 4 plastry sera (np. mimolet)
- 4 plastry wędzonego boczku
- 1 pomidor
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- pieprz
- sól
- kiełki rzodkiewki, rzeżuchy lub szczypiorek
Sposób przygotowania
Szalotkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju wraz z tymiankiem, na to kładziemy plastry
boczku i ładnie rumienimy. Chleb grillujemy, smarujemy masłem. Na jednej kromce układamy
ser, na to zrumieniony na patelni i pokrojony boczek oraz pomidor. Posypujemy drobno pokrojoną
cebulką, rzeżuchą, solą i pieprzem. Przykrywamy drugą kromką i lekko dociskamy.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Boczek wędzony prasowany
Inne Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
22.10.2015
PRODUKTY VIANDO NAGRODZONE PRZEZ MINISTRA ROLNICTWA I RW
Czy wiesz, że produkty Viando zostały nagrodzone przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi?
Najwyższa jakość wędlin Viando została potwierdzona przez
5.08.2015
VIANDO - KUJAWSKIE SMAKI DZIECIŃSTWA
Wiedzieliście o tym, że surowiec wykorzystywany przy produkcji wędlin i mięs Viando pochodzi z ekologicznie czystych Kujaw?
Napiszcie na marketing
5.08.2015
VIANDO - KUJAWSKIE SMAKI DZIECIŃSTWA
8.06.2015
OBIAD Z VIANDO!
Zastanawiacie się, co przygotować na obiad. Proponujemy smaczne rozwiązanie - camembert na plastrach schabu. Smacznego!
Przepis jak zwykle znajdzie
8.06.2015
OBIAD Z VIANDO!
Więcej aktualności