Faszerowane cukinie
Wskazówki od dietetyka
Nic pyszniejszego jak połączenie mięsa dobrej jakości ze świeżymi warzywami. Mięso mielone jest świeże, co za tym idzie nie ma konserwantów i dodatków. Łopatka wieprzowa opatrzona jest znakiem QAFP – co daje nam poczucie bezpiecznego wyboru. Stanowi doskonałe źródło białka. Cukinie są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny. Obfitują w witaminy z grupy B – które ukoją nerwy po ciężkim dniu.
Lubię to!
Faszerowane cukinie
Wskazówki od dietetyka
Nic pyszniejszego jak połączenie mięsa dobrej jakości ze świeżymi warzywami. Mięso mielone jest świeże, co za tym idzie nie ma konserwantów i dodatków. Łopatka wieprzowa opatrzona jest znakiem QAFP – co daje nam poczucie bezpiecznego wyboru. Stanowi doskonałe źródło białka. Cukinie są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny. Obfitują w witaminy z grupy B – które ukoją nerwy po ciężkim dniu.
Lubię to!
Składniki
60 min
4 osób
łatwe
z glutenem
- 4 cukinie
- 500 g chudego mielonego mięsa (w sklepach Viando można zakupić gotowe mięso mielone, ale również poprosić o zmielenie dowolnego kawałka mięsa)
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- pęczek pietruszki
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 łyżki sosu sojowego
- łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oleju
- 50 g żółtego tartego sera
Sposób przygotowania
Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż, wydrążamy gniazda nasienne, lekko solimy i odstawiamy
na bok. Posiekane cebule i czosnek lekko podsmażamy. Mięso doprawiamy solą, pieprzem,
dodajemy do niego sos sojowy, ocet, dokładnie mieszamy i przekładamy na patelnię z cebulą.
Smażymy na średnim ogniu cały czas mieszając tak, by mięso nie tworzyło zwartej bryły.
Mięso studzimy, mieszamy z roztrzepanymi jajkami, odciśniętą bułką i posiekaną natką.
Dokładnie mieszamy i napełniamy nim cukinie, posypujemy startym serem.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy cukinie około 40 minut. Podajemy
gorące.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Mięso mielone z łopatki
Inne Kolacje
Koziołki
Sałatka
Sałatka ze szpinakiem i chrupiącym boczkiem
Pasztet
Kanapki z chrupiącym boczkiem
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando
Aktualności Viando
30.09.2016
5-TE URODZINY SKLEPU W JANIKOWIE
Z okazji 5-urodzin sklepu w Janikowie przy ul. Głównej 27 w piątek 30 września zorganizowana została degustacja produktów Viando. Tym razem był to pys
30.09.2016
5-TE URODZINY SKLEPU W JANIKOWIE
21.07.2017
POTRAWY NA WAKACJE I NIE TYLKO
Wakacje to piękny czas! Apetyt także dopisuje i tego Wam życzymy. Przepisy na swoje ulubione potrawy znajdziecie na naszej stronie http://viando.pl/pr
21.07.2017
POTRAWY NA WAKACJE I NIE TYLKO
29.11.2016
POLĘDWICA NA OBIAD
Nasz dietetyk zapewnia, że wybierając na obiad polędwicę gwarantujesz sobie potężną dawkę białką oraz porcję żelaza i witaminy B. Podaj ją razem z kas
29.11.2016
POLĘDWICA NA OBIAD
Więcej aktualności
