Faszerowane cukinie
Wskazówki od dietetyka
Nic pyszniejszego jak połączenie mięsa dobrej jakości ze świeżymi warzywami. Mięso mielone jest świeże, co za tym idzie nie ma konserwantów i dodatków. Łopatka wieprzowa opatrzona jest znakiem QAFP – co daje nam poczucie bezpiecznego wyboru. Stanowi doskonałe źródło białka. Cukinie są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny. Obfitują w witaminy z grupy B – które ukoją nerwy po ciężkim dniu.
Lubię to!
Faszerowane cukinie
Wskazówki od dietetyka
Nic pyszniejszego jak połączenie mięsa dobrej jakości ze świeżymi warzywami. Mięso mielone jest świeże, co za tym idzie nie ma konserwantów i dodatków. Łopatka wieprzowa opatrzona jest znakiem QAFP – co daje nam poczucie bezpiecznego wyboru. Stanowi doskonałe źródło białka. Cukinie są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny. Obfitują w witaminy z grupy B – które ukoją nerwy po ciężkim dniu.
Lubię to!
Składniki
60 min
4 osób
łatwe
z glutenem
- 4 cukinie
- 500 g chudego mielonego mięsa (w sklepach Viando można zakupić gotowe mięso mielone, ale również poprosić o zmielenie dowolnego kawałka mięsa)
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- pęczek pietruszki
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 łyżki sosu sojowego
- łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oleju
- 50 g żółtego tartego sera
Sposób przygotowania
Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż, wydrążamy gniazda nasienne, lekko solimy i odstawiamy
na bok. Posiekane cebule i czosnek lekko podsmażamy. Mięso doprawiamy solą, pieprzem,
dodajemy do niego sos sojowy, ocet, dokładnie mieszamy i przekładamy na patelnię z cebulą.
Smażymy na średnim ogniu cały czas mieszając tak, by mięso nie tworzyło zwartej bryły.
Mięso studzimy, mieszamy z roztrzepanymi jajkami, odciśniętą bułką i posiekaną natką.
Dokładnie mieszamy i napełniamy nim cukinie, posypujemy startym serem.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy cukinie około 40 minut. Podajemy
gorące.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Mięso mielone z łopatki
Inne Kolacje
Kolorowe kanapki
Chleb ze smalcem
Groszek z szynką
Zupa czosnkowa
Roladki z boczku
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando
Aktualności Viando
8.02.2016
Spotkanie Noworoczne i Jubileuszowe
Przed kilkoma dniami na spotkaniu Noworocznym, świętowaliśmy jubileusze Naszych pracowników, niektórzy z nich są z nami ponad 20 lat. Dziękujemy, że m
8.02.2016
Spotkanie Noworoczne i Jubileuszowe
8.02.2017
WEEKENDOWY OBIAD
Jeżeli nie wiecie, co przygotować na weekendowy obiad, mamy dla Was znakomite propozycje. Naleśniki z farszem z mięsa mielonego i czerwonej fasoli lub
8.02.2017
WEEKENDOWY OBIAD
8.06.2015
OBIAD Z VIANDO!
Zastanawiacie się, co przygotować na obiad. Proponujemy smaczne rozwiązanie - camembert na plastrach schabu. Smacznego!
Przepis jak zwykle znajdzie
8.06.2015
OBIAD Z VIANDO!
Więcej aktualności