Kanapki koktajlowe

Wskazówki od dietetyka
Pasztetowa oprócz cennych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach posiada dużą ilość żelaza, cynku oraz witaminy B5. Wędzenie oraz przyprawy czynią ją wyjątkową w smaku. Kapary charakteryzują się dużą zawartością rutyny, która wzmacnia i uszczelnia naczynia krwionośne. Posiadają także antyoksydanty – które sprawią, że będziemy długo piękni i młodzi.
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Kanapki koktajlowe

Wskazówki od dietetyka
Pasztetowa oprócz cennych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach posiada dużą ilość żelaza, cynku oraz witaminy B5. Wędzenie oraz przyprawy czynią ją wyjątkową w smaku. Kapary charakteryzują się dużą zawartością rutyny, która wzmacnia i uszczelnia naczynia krwionośne. Posiadają także antyoksydanty – które sprawią, że będziemy długo piękni i młodzi.
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Składniki

15 min
2 osób
łatwe
z glutenem
  • 1 bagietka
  • 200 g pasztetowej wędzonej
  • słoiczek małych marynowanych grzybów
  • dwie łyżki musztardy
  • dwie łyżki kaparów

Sposób przygotowania

Bagietkę kroimy po skosie na 1,5 cm kawałki. Smarujemy pasztetową wędzoną (nie potrzeba kanapek smarować wcześniej masłem). Każdą z kanapek smarujemy cieniutko musztardą oraz dekorujemy grzybkami i kaparami. Kanapki równie dobrze mogą być codzienną kolacją jak i doskonałą przekąską na przyjęciu.

W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Pasztetowa wędzona