Kanapki z aromatyczną pastą

Wskazówki od dietetyka
Wędliny oraz jaja dostarczą nam najważniejszych aminokwasów egzogennych. Dzięki nim nasz organizm jest cały czas w budowie. Mięśnie, hormony a nawet włosy to wszystko zawdzięczamy odpowiedniej podaży białka. Szalotka zaś, wzmocni nasz organizm dzięki cennym właściwościom bakteriobójczym.
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Kanapki z aromatyczną pastą

Wskazówki od dietetyka
Wędliny oraz jaja dostarczą nam najważniejszych aminokwasów egzogennych. Dzięki nim nasz organizm jest cały czas w budowie. Mięśnie, hormony a nawet włosy to wszystko zawdzięczamy odpowiedniej podaży białka. Szalotka zaś, wzmocni nasz organizm dzięki cennym właściwościom bakteriobójczym.
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Składniki

15 min
2 osób
łatwe
z glutenem
  • 200 g wędliny (podwędzane kiełbaski, kawałki szynki)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 40 g majonezu
  • 1 cebulka-szalotka
  • musztarda
  • pieprz
  • sól
  • świeży tymianek

Sposób przygotowania

Wędliny miksujemy blenderem z majonezem, musztardą i posiekaną szalotką i przyprawami. Jajka drobno siekamy, mieszamy z uzyskaną masą. Doprawiamy świeżym tymiankiem. Podajemy z ciemnym, razowym chlebem, cienko posmarowanym masłem. Kanapki można przybrać ostrą papryczką lub szczypiorkiem.

W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Frankfurterki
Kiełbasa biesiadna
Kiełbasa francuska z ziołami
Kiełbasa polska wędzona
Szynka Bohuna
Szynka gotowana
Szynka krucha
Szynka książęca
Szynka magnacka