Kanapki z aromatyczną pastą
Wskazówki od dietetyka
Wędliny oraz jaja dostarczą nam najważniejszych aminokwasów egzogennych. Dzięki nim nasz organizm jest cały czas w budowie. Mięśnie, hormony a nawet włosy to wszystko zawdzięczamy odpowiedniej podaży białka. Szalotka zaś, wzmocni nasz organizm dzięki cennym właściwościom bakteriobójczym.
Lubię to!
Kanapki z aromatyczną pastą
Wskazówki od dietetyka
Wędliny oraz jaja dostarczą nam najważniejszych aminokwasów egzogennych. Dzięki nim nasz organizm jest cały czas w budowie. Mięśnie, hormony a nawet włosy to wszystko zawdzięczamy odpowiedniej podaży białka. Szalotka zaś, wzmocni nasz organizm dzięki cennym właściwościom bakteriobójczym.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
z glutenem
- 200 g wędliny (podwędzane kiełbaski, kawałki szynki)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 40 g majonezu
- 1 cebulka-szalotka
- musztarda
- pieprz
- sól
- świeży tymianek
Sposób przygotowania
Wędliny miksujemy blenderem z majonezem, musztardą i posiekaną szalotką i przyprawami.
Jajka drobno siekamy, mieszamy z uzyskaną masą. Doprawiamy świeżym tymiankiem. Podajemy
z ciemnym, razowym chlebem, cienko posmarowanym masłem. Kanapki można przybrać ostrą
papryczką lub szczypiorkiem.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Frankfurterki wędzone z Kujaw

Kiełbasa biesiadna

Kiełbasa francuska

Kiełbasa polska wędzona z Kujaw

Szynka Bohuna

Szynka gotowana z Kujaw

Szynka krucha

Szynka książęca

Szynka magnacka
Inne Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
19.05.2017
PRZYGOTUJ SIĘ NA LATO!
29.01.2017
DEGUSTACJA ŻURU W TORUNIU
W piątek 27 stycznia odbyła się degustacja żuru kujawskiego, przygotowanego na produktach Viando.
Zachęcamy do zobaczenia fotorelacji z degustacji
29.01.2017
DEGUSTACJA ŻURU W TORUNIU
5.03.2015
Wielkanoc tuż, tuż. Nowa gazetka
Wielkanoc z Viando – nowa gazetka obowiązuje od 1 marca do 15 kwietnia. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
Gazetka będzie insertowana na tereni
5.03.2015
Wielkanoc tuż, tuż. Nowa gazetka
Więcej aktualności