Roladki z boczku
Wskazówki od dietetyka
Boczek wędzony ma niesamowity aromat, który możemy podkreślić za sprawą marynaty. Chudy stanowi doskonałą przekąskę. Wzbogaci nasz organizm w niezbędne aminokwasy. Będzie źródłem cholesterolu, który jest potrzebny naszemu organizmowi do produkcji licznych hormonów. Miód poprawi naszą kondycje, działa on bowiem bakteriobójczo i stymulująco. A śliwki? Zadziałają w naszych jelitach niczym miotełka.
Lubię to!
Roladki z boczku
Wskazówki od dietetyka
Boczek wędzony ma niesamowity aromat, który możemy podkreślić za sprawą marynaty. Chudy stanowi doskonałą przekąskę. Wzbogaci nasz organizm w niezbędne aminokwasy. Będzie źródłem cholesterolu, który jest potrzebny naszemu organizmowi do produkcji licznych hormonów. Miód poprawi naszą kondycje, działa on bowiem bakteriobójczo i stymulująco. A śliwki? Zadziałają w naszych jelitach niczym miotełka.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
z glutenem
- 20 plastrów wędzonego boczku
- 20 suszonych śliwek bez pestek
- garść kiełków słonecznika
- 150 g sera typu rokpol
- 50 g musztardy francuskiej
- duża łyżka miodu
- 3 łyżki oliwy
- sok z połowy cytryny
- wykałaczki
Sposób przygotowania
Musztardę ucieramy z miodem i dodajemy szczyptę pieprzu. Śliwki zalewamy przegotowaną
wodą i odstawiamy na pół godziny. Boczek leciutko rumienimy na suchej patelni, smarujemy z
jednej strony sosem musztardowym, na każdym plastrze układamy osuszoną śliwkę, rolujemy
i spinamy wykałaczką. Gotowe koreczki układamy na rukoli wymieszanej z pomidorkami
koktailowymi pokrojonymi w ćwiartki. Całość lekko skrapiamy oliwą wymieszaną z sokiem
cytrynowym.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Boczek wędzony bez żeber
Inne Kolacje
Chleb ze smalcem
Zupa na boczku
Kanapki koktajlowe
Domowa pizza
Kanapki z aromatyczną pastą
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
30.04.2018
MAJÓWKA Z VIANDO!
Długi majowy weekend przed nami, pogoda idealna na piknikowanie. Zabierzcie koc, kosz pełen smakołyków i w drogę na łono natury. A po smakołyki mięsne
30.04.2018
MAJÓWKA Z VIANDO!
29.01.2017
DEGUSTACJA ŻURU W TORUNIU
W piątek 27 stycznia odbyła się degustacja żuru kujawskiego, przygotowanego na produktach Viando.
Zachęcamy do zobaczenia fotorelacji z degustacji
29.01.2017
DEGUSTACJA ŻURU W TORUNIU
19.03.2018
NA KAŻDY DZIEŃ I NA ŚWIĘTA!
Na każdy dzień i na święta polecamy mięsa i wędliny z własnej hodowli z Kujaw.
Tym razem zachęcamy do degustacji naszej pysznej szynki pieczonej z
19.03.2018
NA KAŻDY DZIEŃ I NA ŚWIĘTA!
Więcej aktualności