Roladki z boczku
Wskazówki od dietetyka
Boczek wędzony ma niesamowity aromat, który możemy podkreślić za sprawą marynaty. Chudy stanowi doskonałą przekąskę. Wzbogaci nasz organizm w niezbędne aminokwasy. Będzie źródłem cholesterolu, który jest potrzebny naszemu organizmowi do produkcji licznych hormonów. Miód poprawi naszą kondycje, działa on bowiem bakteriobójczo i stymulująco. A śliwki? Zadziałają w naszych jelitach niczym miotełka.
Lubię to!
Roladki z boczku
Wskazówki od dietetyka
Boczek wędzony ma niesamowity aromat, który możemy podkreślić za sprawą marynaty. Chudy stanowi doskonałą przekąskę. Wzbogaci nasz organizm w niezbędne aminokwasy. Będzie źródłem cholesterolu, który jest potrzebny naszemu organizmowi do produkcji licznych hormonów. Miód poprawi naszą kondycje, działa on bowiem bakteriobójczo i stymulująco. A śliwki? Zadziałają w naszych jelitach niczym miotełka.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
z glutenem
- 20 plastrów wędzonego boczku
- 20 suszonych śliwek bez pestek
- garść kiełków słonecznika
- 150 g sera typu rokpol
- 50 g musztardy francuskiej
- duża łyżka miodu
- 3 łyżki oliwy
- sok z połowy cytryny
- wykałaczki
Sposób przygotowania
Musztardę ucieramy z miodem i dodajemy szczyptę pieprzu. Śliwki zalewamy przegotowaną
wodą i odstawiamy na pół godziny. Boczek leciutko rumienimy na suchej patelni, smarujemy z
jednej strony sosem musztardowym, na każdym plastrze układamy osuszoną śliwkę, rolujemy
i spinamy wykałaczką. Gotowe koreczki układamy na rukoli wymieszanej z pomidorkami
koktailowymi pokrojonymi w ćwiartki. Całość lekko skrapiamy oliwą wymieszaną z sokiem
cytrynowym.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Boczek wędzony bez żeber
Inne Kolacje
Zupa na boczku
Zupa czosnkowa
Sałatka ze szpinakiem i chrupiącym boczkiem
Groszek z szynką
Rodzinne hot-dogi
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
11.05.2018
2000 POLUBIEŃ - DZIĘKUJEMY!
Dzięki Waszemu wsparciu nasz fanpage fb osiągnął 2000 polubień!
Dziękujemy, że wybraliście Viando.
Codziennie dokładamy starań, aby wszystkie nasze
11.05.2018
2000 POLUBIEŃ - DZIĘKUJEMY!
20.11.2014
Nie tylko smak tradycji
Podniebienia polskich klientów przywykłe do tradycyjnych zapachów i smaków są coraz bardziej wymagające. Klienta nie zadowala już tylko unikalny smak
20.11.2014
Nie tylko smak tradycji
21.11.2016
ŚWIĄTECZNE SMAKI VIANDO
Boże Narodzenie to czas, kiedy w kuchni mieszają się zapachy i aromaty. Wśród dań świątecznych i noworocznych muszą znaleźć się pierogi, barszcz z usz
21.11.2016
ŚWIĄTECZNE SMAKI VIANDO
Więcej aktualności