Roladki z boczku
Wskazówki od dietetyka
Boczek wędzony ma niesamowity aromat, który możemy podkreślić za sprawą marynaty. Chudy stanowi doskonałą przekąskę. Wzbogaci nasz organizm w niezbędne aminokwasy. Będzie źródłem cholesterolu, który jest potrzebny naszemu organizmowi do produkcji licznych hormonów. Miód poprawi naszą kondycje, działa on bowiem bakteriobójczo i stymulująco. A śliwki? Zadziałają w naszych jelitach niczym miotełka.
Lubię to!
Roladki z boczku
Wskazówki od dietetyka
Boczek wędzony ma niesamowity aromat, który możemy podkreślić za sprawą marynaty. Chudy stanowi doskonałą przekąskę. Wzbogaci nasz organizm w niezbędne aminokwasy. Będzie źródłem cholesterolu, który jest potrzebny naszemu organizmowi do produkcji licznych hormonów. Miód poprawi naszą kondycje, działa on bowiem bakteriobójczo i stymulująco. A śliwki? Zadziałają w naszych jelitach niczym miotełka.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
z glutenem
- 20 plastrów wędzonego boczku
- 20 suszonych śliwek bez pestek
- garść kiełków słonecznika
- 150 g sera typu rokpol
- 50 g musztardy francuskiej
- duża łyżka miodu
- 3 łyżki oliwy
- sok z połowy cytryny
- wykałaczki
Sposób przygotowania
Musztardę ucieramy z miodem i dodajemy szczyptę pieprzu. Śliwki zalewamy przegotowaną
wodą i odstawiamy na pół godziny. Boczek leciutko rumienimy na suchej patelni, smarujemy z
jednej strony sosem musztardowym, na każdym plastrze układamy osuszoną śliwkę, rolujemy
i spinamy wykałaczką. Gotowe koreczki układamy na rukoli wymieszanej z pomidorkami
koktailowymi pokrojonymi w ćwiartki. Całość lekko skrapiamy oliwą wymieszaną z sokiem
cytrynowym.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Boczek wędzony bez żeber
Inne Kolacje
Kanapki koktajlowe
Groszek z szynką
Koziołki
Faszerowane cukinie
Kanapki z chrupiącym boczkiem
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando
Aktualności Viando
20.06.2016
BYŁ BLUE RUN, BYŁO VIANDO
W trakcie ostatniej FOUR Colours GRAND PRIX Biegu Blue Run - Viando było partnerem zestawów regeneracyjnych dla sportowców i sponsorem biegu.
Na n
20.06.2016
BYŁ BLUE RUN, BYŁO VIANDO
8.02.2016
Spotkanie Noworoczne i Jubileuszowe
Przed kilkoma dniami na spotkaniu Noworocznym, świętowaliśmy jubileusze Naszych pracowników, niektórzy z nich są z nami ponad 20 lat. Dziękujemy, że m
8.02.2016
Spotkanie Noworoczne i Jubileuszowe
16.03.2016
Viando poleca na Wielkanoc
Na nadchodzące święta Wielkiej Nocy polecamy kiełbasę białą z cielęciną - w naturalnej osłonce, wyjątkowo aromatyczną, z dodatkiem cielęciny. Smaczneg
16.03.2016
Viando poleca na Wielkanoc
Więcej aktualności