Roladki z boczku
Wskazówki od dietetyka
Boczek wędzony ma niesamowity aromat, który możemy podkreślić za sprawą marynaty. Chudy stanowi doskonałą przekąskę. Wzbogaci nasz organizm w niezbędne aminokwasy. Będzie źródłem cholesterolu, który jest potrzebny naszemu organizmowi do produkcji licznych hormonów. Miód poprawi naszą kondycje, działa on bowiem bakteriobójczo i stymulująco. A śliwki? Zadziałają w naszych jelitach niczym miotełka.
Lubię to!
Roladki z boczku
Wskazówki od dietetyka
Boczek wędzony ma niesamowity aromat, który możemy podkreślić za sprawą marynaty. Chudy stanowi doskonałą przekąskę. Wzbogaci nasz organizm w niezbędne aminokwasy. Będzie źródłem cholesterolu, który jest potrzebny naszemu organizmowi do produkcji licznych hormonów. Miód poprawi naszą kondycje, działa on bowiem bakteriobójczo i stymulująco. A śliwki? Zadziałają w naszych jelitach niczym miotełka.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
z glutenem
- 20 plastrów wędzonego boczku
- 20 suszonych śliwek bez pestek
- garść kiełków słonecznika
- 150 g sera typu rokpol
- 50 g musztardy francuskiej
- duża łyżka miodu
- 3 łyżki oliwy
- sok z połowy cytryny
- wykałaczki
Sposób przygotowania
Musztardę ucieramy z miodem i dodajemy szczyptę pieprzu. Śliwki zalewamy przegotowaną
wodą i odstawiamy na pół godziny. Boczek leciutko rumienimy na suchej patelni, smarujemy z
jednej strony sosem musztardowym, na każdym plastrze układamy osuszoną śliwkę, rolujemy
i spinamy wykałaczką. Gotowe koreczki układamy na rukoli wymieszanej z pomidorkami
koktailowymi pokrojonymi w ćwiartki. Całość lekko skrapiamy oliwą wymieszaną z sokiem
cytrynowym.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Boczek wędzony bez żeber
Inne Kolacje
Kanapki z chrupiącym boczkiem
Groszek z szynką
Kolorowe kanapki
Pasztet
Kanapki z aromatyczną pastą
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando
Aktualności Viando
12.10.2014
Katalog produktów dedykowanych HoReCa
Zobacz nasz katalog produktów dedykowanych dla branży HoReCa. Zapoznaj się z naszą ofertą.
Katalog HoReCa
12.10.2014
Katalog produktów dedykowanych HoReCa
29.06.2015
LETNIE SMAKI Z VIANDO
Letnie smaki z Viando – nowa gazetka obowiązuje od 30 czerwca do 10 sierpnia. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
Gazetka będzie insertowana na
29.06.2015
LETNIE SMAKI Z VIANDO
28.10.2016
KUJAWY OD KUCHNI
Kujawy od kuchni w dzisiejszym wydaniu Gazety Pomorskiej! A to propozycja dla Was. Jeżeli lubicie gotować, macie ciekawe pomysły kulinarne na potrawy
28.10.2016
KUJAWY OD KUCHNI
Więcej aktualności