Zupa na boczku
Wskazówki od dietetyka
Wywar warzywny pochodzi z takich warzyw jak seler, pietruszka, marchew są one przepełnione witaminami, które podczas gotowania trafiają do naszej zupy. Pierś z kurczaka to doskonałe źródło białka. Wędzony boczek sprawi, że danie stanie się bardziej treściwe. Zupa idealna dla osób z nieposkromionym apetytem.
Lubię to!
Zupa na boczku
Wskazówki od dietetyka
Wywar warzywny pochodzi z takich warzyw jak seler, pietruszka, marchew są one przepełnione witaminami, które podczas gotowania trafiają do naszej zupy. Pierś z kurczaka to doskonałe źródło białka. Wędzony boczek sprawi, że danie stanie się bardziej treściwe. Zupa idealna dla osób z nieposkromionym apetytem.
Lubię to!
Składniki
45 min
3 osób
łatwe
bez glutenu
- 100 g pokrojonego w kosteczkę lub paski wędzonego boczku
- 2 piersi drobiowe
- 2 litry bulionu (w wersji na szybko – z kostki)
- 200 g mrożonego groszku
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- biała część pora
- 1 mały seler
- 1 cebula
- 5-6 małych ziemniaków
- 150 ml gęstej śmietanki
- siekana nać pietruszki
Sposób przygotowania
W garnku rozpuszczamy wywar, gotujemy. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i
wrzucamy na bulion, dodajemy obrane i pokrojone w talarki i kostkę warzywa. Gotujemy około
30 minut. Dodajemy kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego, listek laurowy. Boczek podsmażamy
na patelni na rumiano i dodajemy do zupy, dorzucamy zielony groszek i gotujemy jeszcze 10
minut. Na koniec dodajemy śmietankę zahartowaną w kilku łyżkach wywaru, posypujemy siekaną
bazylią i natką.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Boczek wędzony prasowany
Inne Kolacje
Konkurs Viando
Aktualności Viando
24.05.2015
NOWE SMAKI VIANDO - Najlepszym Produktem Roku 2015!
Podczas uroczystej gali, jaka odbyła się dziś (24 maja) w hali widowiskowo sportowej ogłoszono wyniki corocznego konkursu dla lokalnych przedsiębiorcó
16.09.2015
JESIENNE PRZYSMAKI VIANDO
Mięsa i wędliny Viando polecają się także na jesienne spotkania z przyjaciółmi, przy palącym się kominku i towarzystwie najlepszych przysmaków!
Prze
16.09.2015
JESIENNE PRZYSMAKI VIANDO
11.04.2017
JESZCZE RAZ POZNAŃ!
Ponownie gościliśmy z degustacją w Poznaniu! Był pyszny żur, był grill, była serdeczność i mnóstwo klientów
Pozdrawiamy Poznań i Szkołę Gastronomiczn
11.04.2017
JESZCZE RAZ POZNAŃ!
Więcej aktualności
