Wiosenna kanapka z szynką

Wskazówki od dietetyka
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Wiosenna kanapka z szynką

Wskazówki od dietetyka
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Składniki

15 min
osób
łatwe
z glutenem
  • 4 plasterki szynki kruchej
  • 4 kawałki świeżego pszennego chleba
  • mix sałat ( roszponka, rukola, sałata rzymska)
  • kilka plasterków słodkich pomidorów
  • kilka plasterków świeżego zielonego ogórka
  • masło
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Chleb smarujemy masłem. Plastry szynki nakładamy na tak przygotowany chleb. Na koniec kładziemy pomidory oraz świeży ogórek, jednocześnie dekorując kanapkę.  Podawać z mixem sałat.

W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Szynka krucha
Szynka książęca