Domowe burgery
Wskazówki od dietetyka
Burger to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich zapracowanych. Zachęcam do wyboru łopatki bez kości oznaczonej symbolem QAFP. Mięso certyfikowane, jest mięsem wysokiej jakości, które jest znakomitym źródłem białka. Buła grahamka zawiera węglowodany złożone, które będą uwalniały energię do końca dnia. Pomidor jest źródłem potasu, który wpływa między innymi na regulację ciśnienia krwi.
Lubię to!
Domowe burgery
Wskazówki od dietetyka
Burger to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich zapracowanych. Zachęcam do wyboru łopatki bez kości oznaczonej symbolem QAFP. Mięso certyfikowane, jest mięsem wysokiej jakości, które jest znakomitym źródłem białka. Buła grahamka zawiera węglowodany złożone, które będą uwalniały energię do końca dnia. Pomidor jest źródłem potasu, który wpływa między innymi na regulację ciśnienia krwi.
Lubię to!
Składniki
15 min
3 osób
łatwe
bez glutenu
- 500 g mięsa mielonego
- 3 cebule
- 2 jajka
- świeży tymianek
- olej
- 4 duże bułki
- masło
- majonez
- keczup
- pomidor
- sałata
- 1 czerwona cebula
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Rozgrzewamy na patelni łyżkę oleju, podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Mięso
mieszamy z jajkami, solą, pieprzem, tymiankiem, dodajemy podsmażoną cebulkę, dokładnie
mieszamy i formujemy cztery płaskie kotlety. Na teflonowej patelni rozgrzewamy łyżkę
oleju, smażymy kotlety po kilka minut z każdej strony.
Bułki rozcinamy na pół, smarujemy masłem, na dolną część kładziemy sałatę, łyżeczkę
majonezu, na to ciepłego kotleta, znów łyżeczkę majonezu, plaster pomidora i nieco cebuli
pociętej w piórka.
Doprawiamy kechupem i przykrywamy drugą częścią bułki.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Mięso mielone wieprzowe
Inne Obiady
Chłodnik z rzodkiewką i parówkami
Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Sakiewki wieprzowe
Polędwiczki wieprzowe
Zapiekane białe kiełbaski
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
12.03.2018
WARTO JEŚĆ MIĘSO
Mięso jest bardzo bogate w wiele ważnych dla naszego organizmu witamin❗
Doskonałym przykładem jest witamina B12, której niestety nie znajdziem
12.03.2018
WARTO JEŚĆ MIĘSO
19.03.2018
NA KAŻDY DZIEŃ I NA ŚWIĘTA!
Na każdy dzień i na święta polecamy mięsa i wędliny z własnej hodowli z Kujaw.
Tym razem zachęcamy do degustacji naszej pysznej szynki pieczonej z
19.03.2018
NA KAŻDY DZIEŃ I NA ŚWIĘTA!
4.05.2016
SZYKUJ KONKRETY NA RUSZT
Szykuj konkrety na ruszt. O nowych trendach w grillowaniu dowiecie się z artykułu Urszuli Chojnackiej w Życiu Handlowym. Szczególnie polecamy wypowied
4.05.2016
SZYKUJ KONKRETY NA RUSZT
Więcej aktualności