Kotlety z kapustą
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
45 min
2 osób
średnie
bez glutenu
- 4 kotlety ze schabu
- 4 jabłka
- 0,5 kg kapusty białej
- 1 cebula
- 2 łyżki miodu prawdziwego
- 4 łyżki masła
- olej do smażenia
- pietruszka suszona
- sól, pieprz do smaku
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Przygotowane wcześniej kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odkładamy do lodówki. Szatkujemy kapustę.
Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebulę, dodajemy kapustę. Mieszamy. Podlewamy pół szklanki wody.
Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki. Smażymy na drugiej patelni na miodzie. Przekładamy do kapusty. Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki i układamy na talerz.
Obok kładziemy usmażone kotlety.
Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Schab bez kości
Inne Obiady
Mięsne pierożki
Pyszne mielone kotlety
Polędwica w śmietanie
Zupa gulaszowa
Sakiewki wieprzowe
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando
Aktualności Viando
29.11.2016
POLĘDWICA NA OBIAD
Nasz dietetyk zapewnia, że wybierając na obiad polędwicę gwarantujesz sobie potężną dawkę białką oraz porcję żelaza i witaminy B. Podaj ją razem z kas
29.11.2016
POLĘDWICA NA OBIAD
12.03.2018
WARTO JEŚĆ MIĘSO
Mięso jest bardzo bogate w wiele ważnych dla naszego organizmu witamin❗
Doskonałym przykładem jest witamina B12, której niestety nie znajdziem
12.03.2018
WARTO JEŚĆ MIĘSO
22.01.2018
PRZEPISY VIANDO
Przypominamy, że na stronie Viando http://viando.pl/przepisy/ znajdziecie przepisy na przygotowanie pysznego posiłku z udziałem naszych produktów. Każ
22.01.2018
PRZEPISY VIANDO
Więcej aktualności