Domowe burgery
Wskazówki od dietetyka
Burger to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich zapracowanych. Zachęcam do wyboru łopatki bez kości oznaczonej symbolem QAFP. Mięso certyfikowane, jest mięsem wysokiej jakości, które jest znakomitym źródłem białka. Buła grahamka zawiera węglowodany złożone, które będą uwalniały energię do końca dnia. Pomidor jest źródłem potasu, który wpływa między innymi na regulację ciśnienia krwi.
Lubię to!
Domowe burgery
Wskazówki od dietetyka
Burger to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich zapracowanych. Zachęcam do wyboru łopatki bez kości oznaczonej symbolem QAFP. Mięso certyfikowane, jest mięsem wysokiej jakości, które jest znakomitym źródłem białka. Buła grahamka zawiera węglowodany złożone, które będą uwalniały energię do końca dnia. Pomidor jest źródłem potasu, który wpływa między innymi na regulację ciśnienia krwi.
Lubię to!
Składniki
15 min
3 osób
łatwe
bez glutenu
- 500 g mięsa mielonego
- 3 cebule
- 2 jajka
- świeży tymianek
- olej
- 4 duże bułki
- masło
- majonez
- keczup
- pomidor
- sałata
- 1 czerwona cebula
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Rozgrzewamy na patelni łyżkę oleju, podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Mięso
mieszamy z jajkami, solą, pieprzem, tymiankiem, dodajemy podsmażoną cebulkę, dokładnie
mieszamy i formujemy cztery płaskie kotlety. Na teflonowej patelni rozgrzewamy łyżkę
oleju, smażymy kotlety po kilka minut z każdej strony.
Bułki rozcinamy na pół, smarujemy masłem, na dolną część kładziemy sałatę, łyżeczkę
majonezu, na to ciepłego kotleta, znów łyżeczkę majonezu, plaster pomidora i nieco cebuli
pociętej w piórka.
Doprawiamy kechupem i przykrywamy drugą częścią bułki.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Mięso mielone wieprzowe
Inne Obiady
Gulasz z kurkami
Polędwiczki wieprzowe
Domowe cevapcici
Zupa gulaszowa
Zupa krem z plasterkami boczku
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
23.04.2015
Viando na Targach Pracy i Przedsiębiorczości
Viando na Inowrocławskich Targach Pracy i Przedsiębiorczości.
W czwartek 23 kwietnia w Powiatowej Hali Sportowej KUJAWIANKA odbyły się Targi Pracy
23.04.2015
Viando na Targach Pracy i Przedsiębiorczości
21.11.2016
ŚWIĄTECZNE SMAKI VIANDO
Boże Narodzenie to czas, kiedy w kuchni mieszają się zapachy i aromaty. Wśród dań świątecznych i noworocznych muszą znaleźć się pierogi, barszcz z usz
21.11.2016
ŚWIĄTECZNE SMAKI VIANDO
20.04.2018
WŁADYSŁAW 2017 DLA VIANDO!
Akademia Ekologiczna III Liceum Ogólnokształcącego im. Królowej w Inowrocławiu wskazała osoby i firmy, które w 2017 roku zrobiły najwięcej dla ekologi
20.04.2018
WŁADYSŁAW 2017 DLA VIANDO!
Więcej aktualności