Kotlety z kapustą
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
45 min
2 osób
średnie
bez glutenu
- 4 kotlety ze schabu
- 4 jabłka
- 0,5 kg kapusty białej
- 1 cebula
- 2 łyżki miodu prawdziwego
- 4 łyżki masła
- olej do smażenia
- pietruszka suszona
- sól, pieprz do smaku
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Przygotowane wcześniej kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odkładamy do lodówki. Szatkujemy kapustę.
Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebulę, dodajemy kapustę. Mieszamy. Podlewamy pół szklanki wody.
Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki. Smażymy na drugiej patelni na miodzie. Przekładamy do kapusty. Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki i układamy na talerz.
Obok kładziemy usmażone kotlety.
Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Schab bez kości
Inne Obiady
Naleśniki gryczane
Polędwica w śmietanie
Mięsne pierożki
Domowe cevapcici
Zupa gulaszowa
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
7.05.2018
ZAWSZE PYSZNE
Wspólne jedzenie zbliża, co do tego nie trzeba nikogo przekonywać.
Powodów do jedzenia w ciepłe wieczory mamy mnóstwo. Tym bardziej zachęcamy do spr
7.05.2018
ZAWSZE PYSZNE
27.09.2016
Polska smakuje - wręczenie znaków POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ
Polska smakuje - wręczenie znaków POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ na tegorocznych Targach Poznańskich. Znak PDŻ dla produktów kiełbasa krakowska sucha extra oraz
1.06.2017
PARÓWKA VIANDO
Pamiętacie naszą maskotkę parówkę VIANDO. Zobaczcie ją w akcji. Bez niej zabawa nigdy nie będzie tak dobra!
1.06.2017
PARÓWKA VIANDO
Więcej aktualności