Kotlety z kapustą
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
45 min
2 osób
średnie
bez glutenu
- 4 kotlety ze schabu
- 4 jabłka
- 0,5 kg kapusty białej
- 1 cebula
- 2 łyżki miodu prawdziwego
- 4 łyżki masła
- olej do smażenia
- pietruszka suszona
- sól, pieprz do smaku
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Przygotowane wcześniej kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odkładamy do lodówki. Szatkujemy kapustę.
Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebulę, dodajemy kapustę. Mieszamy. Podlewamy pół szklanki wody.
Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki. Smażymy na drugiej patelni na miodzie. Przekładamy do kapusty. Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki i układamy na talerz.
Obok kładziemy usmażone kotlety.
Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Schab bez kości
Inne Obiady
Zapiekanka
Gołąbki w liściach winogron
Naleśniki gryczane
Chłodnik z rzodkiewką i parówkami
Odświętny gulasz
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
11.02.2015
Oficjalny profil Viando na Facebooku!
Znajdź nas na Facebooku i polub nasz profil!
facebook.com/ViandoApetytNaWiecej
Zapraszamy! Top 7 jeux de casino mobile | Visual.ly
11.02.2015
Oficjalny profil Viando na Facebooku!
29.07.2016
NA DZISIAJ KASZANKA Z WĄTRÓBKĄ!
Co wiemy o tym produkcie? Zapytajmy dietetyka.
Kaszanka dzięki obecności kaszy jest bogata w wiele cennych minerałów oraz błonnika. Jako jedna z ni
29.07.2016
NA DZISIAJ KASZANKA Z WĄTRÓBKĄ!
31.03.2017
WIELKANOC NAJLEPIEJ SMAKUJE Z VIANDO
Wielkanoc tuż, tuż! Zachęcamy do zapoznania naszej oferty nowości produktowych, które przygotowaliśmy z myślą o wielkanocnym stole.
Informacje o pr
31.03.2017
WIELKANOC NAJLEPIEJ SMAKUJE Z VIANDO
Więcej aktualności