Kotlety z kapustą

Wskazówki od dietetyka
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Kotlety z kapustą

Wskazówki od dietetyka
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Składniki

45 min
2 osób
średnie
bez glutenu
  • 4 kotlety ze schabu
  • 4 jabłka
  • 0,5 kg kapusty białej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki miodu prawdziwego
  • 4 łyżki masła
  • olej do smażenia
  • pietruszka suszona
  • sól, pieprz do smaku
  • zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

Przygotowane wcześniej kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odkładamy do lodówki. Szatkujemy kapustę. Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebulę, dodajemy kapustę. Mieszamy. Podlewamy pół szklanki wody. Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki. Smażymy na drugiej patelni na miodzie. Przekładamy do kapusty. Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki i układamy na talerz. Obok kładziemy usmażone kotlety. Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.

W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Schab bez kości