Kotlety z kapustą
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
45 min
2 osób
średnie
bez glutenu
- 4 kotlety ze schabu
- 4 jabłka
- 0,5 kg kapusty białej
- 1 cebula
- 2 łyżki miodu prawdziwego
- 4 łyżki masła
- olej do smażenia
- pietruszka suszona
- sól, pieprz do smaku
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Przygotowane wcześniej kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odkładamy do lodówki. Szatkujemy kapustę.
Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebulę, dodajemy kapustę. Mieszamy. Podlewamy pół szklanki wody.
Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki. Smażymy na drugiej patelni na miodzie. Przekładamy do kapusty. Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki i układamy na talerz.
Obok kładziemy usmażone kotlety.
Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Schab bez kości
Inne Obiady
Domowe cevapcici
Zapiekanka
Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Odświętny gulasz
Polędwica w śmietanie
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
29.06.2015
LETNIE SMAKI Z VIANDO
Letnie smaki z Viando – nowa gazetka obowiązuje od 30 czerwca do 10 sierpnia. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
Gazetka będzie insertowana na
29.06.2015
LETNIE SMAKI Z VIANDO
22.05.2015
Viando na Bydgoskim Festiwalu Nauki w Inowrocławiu
A tak było dzisiaj na Bydgoskim Festiwalu Nauki w Inowrocławiu organizowanym przez Wyższą Szkołę Gospodarki. Jako pierwsze w naszym wykładzie wzięły u
23.05.2018
ZDROWE MIĘSO
Warto włączyć mięso wieprzowe do swojej diety! 😋
Jest ono bogate w żelazo, pełnowartościowe białko oraz w szczególności witaminę B1, B2 ora
23.05.2018
ZDROWE MIĘSO
Więcej aktualności