Jajecznica na boczku
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
- Sól
- 4 jajka
- 1 cebula
- 6 pieczarek
- 5 plasterków boczku
- 2 plastry żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki. Wszystko smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Doprawiamy do smaku. Trzymamy całość kolejne 5 minut na małym ogniu i następnie wbijamy jajka, jednocześnie dodając do nich ser pokrojony w kosteczkę. Wszystko mieszamy na wolnym ogniu dość energicznie aż do ścięcia jajek.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Boczek wędzony bez żeber - parzony
Boczek wędzony prasowany
Inne Śniadania
Tosty z szynką i serkiem ziołowym
Domowe paszteciki
Puszysta jajecznica z szynką
Bagietki z szynką i sadzonym jajkiem
Kiełbaski z sosami
Wszystkie Śniadania
Konkurs Viando
Aktualności Viando
21.01.2016
WĘDLINY Z KUJAW Z PRZEKREŚLONYM KŁOSEM
Dzisiaj, dzięki uprzejmości dyrekcji przedszkola MUZYCZNA KRAINA kontynuowaliśmy cykl wykładów o zdrowym żywieniu. Tym razem prelekcja dotyczyła bezgl
21.01.2016
WĘDLINY Z KUJAW Z PRZEKREŚLONYM KŁOSEM
31.03.2017
WIELKANOC NAJLEPIEJ SMAKUJE Z VIANDO
Wielkanoc tuż, tuż! Zachęcamy do zapoznania naszej oferty nowości produktowych, które przygotowaliśmy z myślą o wielkanocnym stole.
Informacje o pr
31.03.2017
WIELKANOC NAJLEPIEJ SMAKUJE Z VIANDO
21.12.2017
ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE!
Wszystkim naszym Klientom, Współpracownikom, Przyjaciołom życzymy SMACZNYCH, ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA🎄 i składamy jednocześ
21.12.2017
ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE!
Więcej aktualności