Jajecznica na boczku

Wskazówki od dietetyka
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Jajecznica na boczku

Wskazówki od dietetyka
Wydrukuj przepis
Przypnij do Pinteresta

Składniki

15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
  • Sól
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 6 pieczarek
  • 5 plasterków boczku
  • 2 plastry żółtego sera
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki. Wszystko smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Doprawiamy do smaku. Trzymamy całość kolejne 5 minut na małym ogniu i następnie wbijamy jajka, jednocześnie dodając do nich ser pokrojony w kosteczkę. Wszystko mieszamy na wolnym ogniu dość energicznie aż do ścięcia jajek.

W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Boczek wędzony bez żeber - parzony
Boczek wędzony prasowany