Sakiewki wieprzowe
Wskazówki od dietetyka
Karkówka poprzez zawartość tłuszczu i białka zaspokoi największy głód. Jest nieocenionym źródłem żelaza. Pieczarki mają mało kalorii,a dają uczucie sytości na długi czas. Marchew i groszek to jeden najzdrowszych warzywnych. W 100g zawiera jedyni 50 kcal. Kasza gryczana wzbogaci obiad w magnez często nazywany pierwiastkiem życia.
Lubię to!
Sakiewki wieprzowe
Wskazówki od dietetyka
Karkówka poprzez zawartość tłuszczu i białka zaspokoi największy głód. Jest nieocenionym źródłem żelaza. Pieczarki mają mało kalorii,a dają uczucie sytości na długi czas. Marchew i groszek to jeden najzdrowszych warzywnych. W 100g zawiera jedyni 50 kcal. Kasza gryczana wzbogaci obiad w magnez często nazywany pierwiastkiem życia.
Lubię to!
Składniki
45 min
3 osób
średnie
z glutenem
- 4 duże plastry wieprzowiny (np. karkówka)
- 100 g pieczarek
- 50 g boczku
- 2 cebule
- majeranek
- czosnek
- 200 g kaszy gryczanej
- 400g mrożonej marchewki z groszekiem
Sposób przygotowania
Z pieczarek, cebuli, czosnku smażymy farsz, doprawiamy majerankiem.
Mięso rozbijamy, wypełniamy farszem i formujemy „sakiewki”. Całość lekko podsmażamy, a
następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem przez 30 minut w
temperaturze 180 stopni.
Kaszę gotujemy na sypko, gotujemy również groszek z marchewką, mieszamy wszystko razem i
podsmażamy na maśle doprawiając czarnuszką.
Gotowe sakiewki podajemy z kaszą z warzywami.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Boczek wędzony prasowany

Karkówka bez kości
Inne Obiady
Zupa gulaszowa
Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Klopsiki
Marynowane żeberka
Zapiekane białe kiełbaski
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
20.11.2017
ZAGŁOSUJ W KONKURSIE!
20.11.2017
ZAGŁOSUJ W KONKURSIE!
8.02.2016
Spotkanie Noworoczne i Jubileuszowe
Przed kilkoma dniami na spotkaniu Noworocznym, świętowaliśmy jubileusze Naszych pracowników, niektórzy z nich są z nami ponad 20 lat. Dziękujemy, że m
8.02.2016
Spotkanie Noworoczne i Jubileuszowe
29.01.2017
DEGUSTACJA ŻURU W TORUNIU
W piątek 27 stycznia odbyła się degustacja żuru kujawskiego, przygotowanego na produktach Viando.
Zachęcamy do zobaczenia fotorelacji z degustacji
29.01.2017
DEGUSTACJA ŻURU W TORUNIU
Więcej aktualności