Sakiewki wieprzowe
Wskazówki od dietetyka
Karkówka poprzez zawartość tłuszczu i białka zaspokoi największy głód. Jest nieocenionym źródłem żelaza. Pieczarki mają mało kalorii,a dają uczucie sytości na długi czas. Marchew i groszek to jeden najzdrowszych warzywnych. W 100g zawiera jedyni 50 kcal. Kasza gryczana wzbogaci obiad w magnez często nazywany pierwiastkiem życia.
Lubię to!
Sakiewki wieprzowe
Wskazówki od dietetyka
Karkówka poprzez zawartość tłuszczu i białka zaspokoi największy głód. Jest nieocenionym źródłem żelaza. Pieczarki mają mało kalorii,a dają uczucie sytości na długi czas. Marchew i groszek to jeden najzdrowszych warzywnych. W 100g zawiera jedyni 50 kcal. Kasza gryczana wzbogaci obiad w magnez często nazywany pierwiastkiem życia.
Lubię to!
Składniki
45 min
3 osób
średnie
z glutenem
- 4 duże plastry wieprzowiny (np. karkówka)
- 100 g pieczarek
- 50 g boczku
- 2 cebule
- majeranek
- czosnek
- 200 g kaszy gryczanej
- 400g mrożonej marchewki z groszekiem
Sposób przygotowania
Z pieczarek, cebuli, czosnku smażymy farsz, doprawiamy majerankiem.
Mięso rozbijamy, wypełniamy farszem i formujemy „sakiewki”. Całość lekko podsmażamy, a
następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem przez 30 minut w
temperaturze 180 stopni.
Kaszę gotujemy na sypko, gotujemy również groszek z marchewką, mieszamy wszystko razem i
podsmażamy na maśle doprawiając czarnuszką.
Gotowe sakiewki podajemy z kaszą z warzywami.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Boczek wędzony prasowany
Karkówka bez kości
Inne Obiady
Zupa gulaszowa
Marynowane żeberka
Zapiekanka
Zupa krem z plasterkami boczku
Gołąbki w liściach winogron
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando
Aktualności Viando
4.12.2017
PYSZNA SWOJSKA
Kiełbasa swojska - surowa, suszona kiełbasa o naturalnym i wyrazistym smaku. Co najważniejsze? Bez dodatku glutaminianu sodu! Spróbuj koniecznie!
4.12.2017
PYSZNA SWOJSKA
12.02.2015
Tłusty Czwartek z Viando
Dziś tłusty czwartek, ale my w Viando ze wszystkich słodyczy najbardziej lubimy... boczek!
Na przykład w wersji aromatycznych roladek ze śliwkami, na
12.02.2015
Tłusty Czwartek z Viando
11.04.2017
JESZCZE RAZ POZNAŃ!
Ponownie gościliśmy z degustacją w Poznaniu! Był pyszny żur, był grill, była serdeczność i mnóstwo klientów
Pozdrawiamy Poznań i Szkołę Gastronomiczn
11.04.2017
JESZCZE RAZ POZNAŃ!
Więcej aktualności