Faszerowane cukinie
Wskazówki od dietetyka
Nic pyszniejszego jak połączenie mięsa dobrej jakości ze świeżymi warzywami. Mięso mielone jest świeże, co za tym idzie nie ma konserwantów i dodatków. Łopatka wieprzowa opatrzona jest znakiem QAFP – co daje nam poczucie bezpiecznego wyboru. Stanowi doskonałe źródło białka. Cukinie są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny. Obfitują w witaminy z grupy B – które ukoją nerwy po ciężkim dniu.
Lubię to!
Faszerowane cukinie
Wskazówki od dietetyka
Nic pyszniejszego jak połączenie mięsa dobrej jakości ze świeżymi warzywami. Mięso mielone jest świeże, co za tym idzie nie ma konserwantów i dodatków. Łopatka wieprzowa opatrzona jest znakiem QAFP – co daje nam poczucie bezpiecznego wyboru. Stanowi doskonałe źródło białka. Cukinie są niskokaloryczne, mają niski indeks glikemiczny. Obfitują w witaminy z grupy B – które ukoją nerwy po ciężkim dniu.
Lubię to!
Składniki
60 min
4 osób
łatwe
z glutenem
- 4 cukinie
- 500 g chudego mielonego mięsa (w sklepach Viando można zakupić gotowe mięso mielone, ale również poprosić o zmielenie dowolnego kawałka mięsa)
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- pęczek pietruszki
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 łyżki sosu sojowego
- łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oleju
- 50 g żółtego tartego sera
Sposób przygotowania
Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż, wydrążamy gniazda nasienne, lekko solimy i odstawiamy
na bok. Posiekane cebule i czosnek lekko podsmażamy. Mięso doprawiamy solą, pieprzem,
dodajemy do niego sos sojowy, ocet, dokładnie mieszamy i przekładamy na patelnię z cebulą.
Smażymy na średnim ogniu cały czas mieszając tak, by mięso nie tworzyło zwartej bryły.
Mięso studzimy, mieszamy z roztrzepanymi jajkami, odciśniętą bułką i posiekaną natką.
Dokładnie mieszamy i napełniamy nim cukinie, posypujemy startym serem.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy cukinie około 40 minut. Podajemy
gorące.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Mięso mielone z łopatki
Inne Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
16.09.2015
JESIENNE PRZYSMAKI VIANDO
Mięsa i wędliny Viando polecają się także na jesienne spotkania z przyjaciółmi, przy palącym się kominku i towarzystwie najlepszych przysmaków!
Prze
16.09.2015
JESIENNE PRZYSMAKI VIANDO
30.11.2015
Menedżer Roku 2015
Menedżer Roku 2015 - Pani Magdalena Szczupak-Woźniczka, Prokurent Z.M. Viando. Głosujemy !
Więcej na stronie plebiscytu:
http://www.pomorska.pl/
30.11.2015
Menedżer Roku 2015
22.01.2018
PRZEPISY VIANDO
Przypominamy, że na stronie Viando http://viando.pl/przepisy/ znajdziecie przepisy na przygotowanie pysznego posiłku z udziałem naszych produktów. Każ
22.01.2018
PRZEPISY VIANDO
Więcej aktualności