Kanapki z chrupiącym boczkiem
Wskazówki od dietetyka
Chudy boczek stanowi doskonałą przekąskę. Jest on wysokokaloryczny dlatego idealnie nadaje się na chłodne dni. Wędzenie, nie tylko dodaje mu aromatu ale wpływa na jego trwałość. Tymianek, szalotka, chrzan....czyli cała gama witamin i minerałów. Kiełki mają duże właściwości regeneracje, z pewnością wpłyną na naszą cerę, włosy oraz paznokcie.
Lubię to!
Kanapki z chrupiącym boczkiem
Wskazówki od dietetyka
Chudy boczek stanowi doskonałą przekąskę. Jest on wysokokaloryczny dlatego idealnie nadaje się na chłodne dni. Wędzenie, nie tylko dodaje mu aromatu ale wpływa na jego trwałość. Tymianek, szalotka, chrzan....czyli cała gama witamin i minerałów. Kiełki mają duże właściwości regeneracje, z pewnością wpłyną na naszą cerę, włosy oraz paznokcie.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
- 8 kromek chleba razowego
- 4 plastry sera (np. mimolet)
- 4 plastry wędzonego boczku
- 1 pomidor
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- pieprz
- sól
- kiełki rzodkiewki, rzeżuchy lub szczypiorek
Sposób przygotowania
Szalotkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju wraz z tymiankiem, na to kładziemy plastry
boczku i ładnie rumienimy. Chleb grillujemy, smarujemy masłem. Na jednej kromce układamy
ser, na to zrumieniony na patelni i pokrojony boczek oraz pomidor. Posypujemy drobno pokrojoną
cebulką, rzeżuchą, solą i pieprzem. Przykrywamy drugą kromką i lekko dociskamy.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Boczek wędzony prasowany
Inne Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
19.07.2017
PYSZNE PORANKI Z VIANDO
Obfite śniadanie dodaje energii i siły na cały dzień! 🍴Nadchodzący weekend to doskonała okazja, aby celebrować poranek wraz z całą Rodziną
19.07.2017
PYSZNE PORANKI Z VIANDO
4.03.2015
Gotuj z Viando!
Lubicie gotować? Szukacie sprawdzonych i smakowitych przepisów? Zapraszamy na naszą stronę, na której znajdziecie bogatą interaktywną książkę kucharsk
4.03.2015
Gotuj z Viando!
24.03.2017
VIANDO NA TARGACH IFE 2017!
Zakłady Mięsne Viando na Międzynarodowych Targach Spożywczych IFE 2017 w Londynie. Na zdjęciu sekretarz stanu Jacek Bogucki w MRiRW w rozmowie z naszy
24.03.2017
VIANDO NA TARGACH IFE 2017!
Więcej aktualności