Chłodnik z rzodkiewką i parówkami
Wskazówki od dietetyka
Zaproponowany chłodnik to mega dawka witamin. Botwinka jest niskokaloryczna, odkwasza i oczyszcza organizm. Prozdrowotnie zadziałają także kefir i jogurt naturalny wzbogacając nasze „jelitowe zoo” w dodatkowe bakterie. Parówki sprawią, że zupa będzie treściwa i smaczna. Wzbogaci potrawę w białko oraz witaminy z grupy B. Koperek dzięki właściwościom moczopędnym oczyszcza nerki, a natka pietruszki stanowi doskonałe źródło witaminy C.
Lubię to!
Chłodnik z rzodkiewką i parówkami
Wskazówki od dietetyka
Zaproponowany chłodnik to mega dawka witamin. Botwinka jest niskokaloryczna, odkwasza i oczyszcza organizm. Prozdrowotnie zadziałają także kefir i jogurt naturalny wzbogacając nasze „jelitowe zoo” w dodatkowe bakterie. Parówki sprawią, że zupa będzie treściwa i smaczna. Wzbogaci potrawę w białko oraz witaminy z grupy B. Koperek dzięki właściwościom moczopędnym oczyszcza nerki, a natka pietruszki stanowi doskonałe źródło witaminy C.
Lubię to!
Składniki
30 min
3 osób
łatwe
z glutenem
- 12 małych, cienkich kiełbasek (frankfurterki, biała, parówki)
- 1 sałata
- 1 świeży ogórek
- 1 szklanka kefiru
- 1 szklanka zimnej, gazowanej wody mineralnej
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 pęczki rzodkiewek
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 8 parówek
- pęczek szczypiorki
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania
Posiekany szczypiorek, koperek, pietruszkę, botwinkę, obrane i pokrojone w talarki ogórki i
rzodkiewki oraz porwaną drobno sałatę wkładamy do dużej wazy, lekko solimy i dokładnie
mieszamy. Mieszamy kefir, jogurt i wodę, doprawiamy pieprzem oraz solą, dodajemy do wazy z
zieleniną. Parówki kroimy na małe talarki i dodajemy do chłodnika.
Podajemy z białym pieczywem posmarowanym masłem czosnkowym
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Biała delikatesowa z cielęciną parzona
Biała z cielęciną lux
Biała z cielęciną parzona lux
Borlinki
Frankfurterki wędzone z Kujaw
Kiełbasa polska biała z Kujaw
Parówki wiedeńskie extra
Parówki z cielęciną
Parówkowa extra z cielęciną
Inne Obiady
Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Pyszne mielone kotlety
Zapiekanka
Odświętny gulasz
Mięsne pierożki
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando
Aktualności Viando
16.09.2015
JESIENNE PRZYSMAKI VIANDO
Mięsa i wędliny Viando polecają się także na jesienne spotkania z przyjaciółmi, przy palącym się kominku i towarzystwie najlepszych przysmaków!
Prze
16.09.2015
JESIENNE PRZYSMAKI VIANDO
26.04.2016
Seminarium OD ZAGRODY DO GOSPODY
Pod koniec kwietnia wzięliśmy udział w bardzo ciekawym seminarium OD ZAGRODY DO GOSPODY organizowanym przez Departament Rolnictwa i Geodezji Urzędu Ma
26.04.2016
Seminarium OD ZAGRODY DO GOSPODY
12.08.2014
Oferta
Pod linkiem do pobrania odpowiedź na zapytanie ofertowe:
Zapytanie ofertowe
12.08.2014
Oferta
Więcej aktualności