Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Wskazówki od dietetyka
„Będzie krzepa jak kalarepa” to charakterystyczne bulwiaste warzywo zawiera dużo potasu, jodu, miedzi i manganu. Kalafior zawiera sulforafan substancje, która ma moc zapobiegania niektórym nowotworom. Jest niskokaloryczny, bogaty w antyoksydanty. Porcja wieprzowiny doda pełnowartościowego białka oraz żelaza.
Lubię to!
Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Wskazówki od dietetyka
„Będzie krzepa jak kalarepa” to charakterystyczne bulwiaste warzywo zawiera dużo potasu, jodu, miedzi i manganu. Kalafior zawiera sulforafan substancje, która ma moc zapobiegania niektórym nowotworom. Jest niskokaloryczny, bogaty w antyoksydanty. Porcja wieprzowiny doda pełnowartościowego białka oraz żelaza.
Lubię to!
Składniki
60 min
4 osób
łatwe
bez glutenu
- 1 kg wieprzowiny
- włoszczyzna
- 1 kalafior
- 200 g małych marchewek
- 2 kalarepki
- 4 małe ziemniaki
- sól
Sposób przygotowania
Mięso myjemy, parzymy wrzątkiem, wkładamy do dużego garnka, dodajemy włoszczyznę,
zalewamy zimną wodą i gotujemy.
Jarzyny gotujemy osobno w bulionie, gdy będą pół-miękkie, zasmażamy masło z łyżką mąki,
rozprowadzamy kilkoma łyżkami bulionu,
wkładamy jarzyny i dusimy kilka minut. Ugotowane mięso kroimy na plastry, podajemy z
warzywami i dipami.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Ligawa wieprzowa
Inne Obiady
Konkurs Viando
Aktualności Viando
21.09.2015
PRODUKTY BEZGLUTENOWE FIRMY VIANDO
Miło nam poinformować, że firma Viando Sp. z o.o., Sp. k. wprowadziła do swojej oferty produkty bezglutenowe, z licencją na używanie znaku Przekreślon
21.09.2015
PRODUKTY BEZGLUTENOWE FIRMY VIANDO
16.10.2015
PYSZNE NA OBIAD!
Nie ma idealnego spaghetti bolognese bez... najwyższej jakości mięsa mielonego! Przygotowując włoski obiad dla całej rodziny nie zapomnij o produktach
16.10.2015
PYSZNE NA OBIAD!
4.09.2017
POWRÓT DO SZKOŁY!
Po dwóch miesiącach wakacji, Wasze pociechy wracają do szkoły!
Pomyślcie nad śniadaniami dla dzieciaków. Kanapki z naszymi wędlinami nigdy nie sta
4.09.2017
POWRÓT DO SZKOŁY!
Więcej aktualności