Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Wskazówki od dietetyka
„Będzie krzepa jak kalarepa” to charakterystyczne bulwiaste warzywo zawiera dużo potasu, jodu, miedzi i manganu. Kalafior zawiera sulforafan substancje, która ma moc zapobiegania niektórym nowotworom. Jest niskokaloryczny, bogaty w antyoksydanty. Porcja wieprzowiny doda pełnowartościowego białka oraz żelaza.
Lubię to!
Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Wskazówki od dietetyka
„Będzie krzepa jak kalarepa” to charakterystyczne bulwiaste warzywo zawiera dużo potasu, jodu, miedzi i manganu. Kalafior zawiera sulforafan substancje, która ma moc zapobiegania niektórym nowotworom. Jest niskokaloryczny, bogaty w antyoksydanty. Porcja wieprzowiny doda pełnowartościowego białka oraz żelaza.
Lubię to!
Składniki
60 min
4 osób
łatwe
bez glutenu
- 1 kg wieprzowiny
- włoszczyzna
- 1 kalafior
- 200 g małych marchewek
- 2 kalarepki
- 4 małe ziemniaki
- sól
Sposób przygotowania
Mięso myjemy, parzymy wrzątkiem, wkładamy do dużego garnka, dodajemy włoszczyznę,
zalewamy zimną wodą i gotujemy.
Jarzyny gotujemy osobno w bulionie, gdy będą pół-miękkie, zasmażamy masło z łyżką mąki,
rozprowadzamy kilkoma łyżkami bulionu,
wkładamy jarzyny i dusimy kilka minut. Ugotowane mięso kroimy na plastry, podajemy z
warzywami i dipami.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Ligawa wieprzowa
Inne Obiady
Kotlety z kapustą
Odświętny gulasz
Chłodnik z rzodkiewką i parówkami
Marynowane żeberka
Gołąbki w liściach winogron
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
23.12.2015
ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE
WSZYSTKIM NASZYM KLIENTOM ŻYCZYMY RADOSNYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT,
SPĘDZONYCH W RODZINNEJ ATMOSFERZE.
ZARZĄD VIANDO
23.12.2015
ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE
20.11.2017
ZAGŁOSUJ W KONKURSIE!
❗❗❗ Trwa KONKURS dla sklepów na najładniejszą aranżację wybranych produktów mocno wędzonych drewnem olchowym z bieżącej sprzedaży sklepu.
Zdjęcie zgł
20.11.2017
ZAGŁOSUJ W KONKURSIE!
18.03.2016
Wielkanoc z Viando
Już od 25 lat firma Viando dzieli się ze swymi klientami tym, co najlepsze – wyśmienitymi wędlinami, kiełbasami i mięsem wprost z żyznych Kujaw. Zadow
18.03.2016
Wielkanoc z Viando
Więcej aktualności