Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Wskazówki od dietetyka
„Będzie krzepa jak kalarepa” to charakterystyczne bulwiaste warzywo zawiera dużo potasu, jodu, miedzi i manganu. Kalafior zawiera sulforafan substancje, która ma moc zapobiegania niektórym nowotworom. Jest niskokaloryczny, bogaty w antyoksydanty. Porcja wieprzowiny doda pełnowartościowego białka oraz żelaza.
Lubię to!
Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Wskazówki od dietetyka
„Będzie krzepa jak kalarepa” to charakterystyczne bulwiaste warzywo zawiera dużo potasu, jodu, miedzi i manganu. Kalafior zawiera sulforafan substancje, która ma moc zapobiegania niektórym nowotworom. Jest niskokaloryczny, bogaty w antyoksydanty. Porcja wieprzowiny doda pełnowartościowego białka oraz żelaza.
Lubię to!
Składniki
60 min
4 osób
łatwe
bez glutenu
- 1 kg wieprzowiny
- włoszczyzna
- 1 kalafior
- 200 g małych marchewek
- 2 kalarepki
- 4 małe ziemniaki
- sól
Sposób przygotowania
Mięso myjemy, parzymy wrzątkiem, wkładamy do dużego garnka, dodajemy włoszczyznę,
zalewamy zimną wodą i gotujemy.
Jarzyny gotujemy osobno w bulionie, gdy będą pół-miękkie, zasmażamy masło z łyżką mąki,
rozprowadzamy kilkoma łyżkami bulionu,
wkładamy jarzyny i dusimy kilka minut. Ugotowane mięso kroimy na plastry, podajemy z
warzywami i dipami.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Ligawa wieprzowa
Inne Obiady
Gołąbki w liściach winogron
Klopsiki
Kotlety z kapustą
Domowe cevapcici
Odświętny gulasz
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
27.09.2016
Polska smakuje - wręczenie znaków POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ
Polska smakuje - wręczenie znaków POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ na tegorocznych Targach Poznańskich. Znak PDŻ dla produktów kiełbasa krakowska sucha extra oraz
3.04.2015
Życzenia
Życzymy wszystkim naszym klientom pięknych świąt Wielkiej Nocy: zdrowych, pełnych radości, spokoju i zwolnienia codziennego tempa, spędzonych w gronie
3.04.2015
Życzenia
21.07.2015
PARÓWKOWE KOZIOŁKI DLA MILUSIŃSKICH!
Kreatywność w kuchni to coś, co może przyciągnąć maluchy. Im więcej się dzieje na talerzu, tym lepiej. Parówki mają ulubioną przez dzieci konsystencję
21.07.2015
PARÓWKOWE KOZIOŁKI DLA MILUSIŃSKICH!
Więcej aktualności