Gulasz z kurkami
Wskazówki od dietetyka
Szynka myszka to kolejny produkt certyfikowany QAFP. Jest to bezpieczny i dobry wybór. Podlana białym wytrawnym winem nabierze charakteru i soczystości. Kurki są niskokaloryczne, rewelacyjne dla osób na diecie. Wypełniają żołądek dając uczucie sytości. Wersja odchudzona jest z dodatkiem jogurtu naturalnego zamiast śmietany. Potrawę można podać z królową kasz – kaszą gryczaną.
Lubię to!
Gulasz z kurkami
Wskazówki od dietetyka
Szynka myszka to kolejny produkt certyfikowany QAFP. Jest to bezpieczny i dobry wybór. Podlana białym wytrawnym winem nabierze charakteru i soczystości. Kurki są niskokaloryczne, rewelacyjne dla osób na diecie. Wypełniają żołądek dając uczucie sytości. Wersja odchudzona jest z dodatkiem jogurtu naturalnego zamiast śmietany. Potrawę można podać z królową kasz – kaszą gryczaną.
Lubię to!
Składniki
60 min
osób
średnie
bez glutenu
- 1 kg mięsa (np. z szynki)
- ocet balsamiczny
- pół butelki białego wytrawnego wina
- 0,5 kg kurek
- 1 szklanka mocnego bulionu
- 2 cebule
- pęczek pietruszki
- 3-4 łyżki masła
- 100 ml oleju
- 150 ml śmietanki 18%
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Mięso solimy, skrapiamy octem balsamicznym i odstawiamy na min. 12 godzin do lodówki.
Mięso dzielimy na 8 kawałków i obsmażamy na oleju, aż będzie brązowe ze wszystkich stron.
Przekładamy mięso do garnka. Patelnię z powrotem umieszczamy na dużym ogniu, wlewamy
wino, dodajemy łyżkę musztardy i gotujemy chwilę mieszając, aż powstanie sos. Dodajemy go do
mięsa. Na maśle podsmażamy posiekane cebule i kurki (w całości), dodajemy bulion, śmietanę
i przelewamy wszystko do garnka z mięsem. Mięso wraz z kurkami dusimy na małym ogniu, aż
będzie miękkie (można ją wstawić na 2 godziny do piekarnika rozgrzanego do 160-180°C). Na
koniec posypujemy posiekaną natką.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Mięso z szynki na gulasz
Inne Obiady
Domowe cevapcici
Domowe burgery
Zupa krem z plasterkami boczku
Odświętny gulasz
Gołąbki w liściach winogron
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
29.01.2017
DEGUSTACJA ŻURU W TORUNIU
W piątek 27 stycznia odbyła się degustacja żuru kujawskiego, przygotowanego na produktach Viando.
Zachęcamy do zobaczenia fotorelacji z degustacji
29.01.2017
DEGUSTACJA ŻURU W TORUNIU
19.08.2015
DOŁĄCZ DO NAS!
Jeśli sprawnie obsługujesz programy Photoshop, Ilustrator, Indesign, posiadasz doświadczenie w zakresie DTP, znasz się na technologii druku i masz doś
19.08.2015
DOŁĄCZ DO NAS!
14.01.2016
VIANDO Z EUROPEJSKIM ZNAKIEM SMAKU
Zakłady Mięsne VIANDO otrzymały certyfikat jednego z Trzech Znaków Smaku. Jest to europejski znak jakości GTS – Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. T
14.01.2016
VIANDO Z EUROPEJSKIM ZNAKIEM SMAKU
Więcej aktualności