Gulasz z kurkami
Wskazówki od dietetyka
Szynka myszka to kolejny produkt certyfikowany QAFP. Jest to bezpieczny i dobry wybór. Podlana białym wytrawnym winem nabierze charakteru i soczystości. Kurki są niskokaloryczne, rewelacyjne dla osób na diecie. Wypełniają żołądek dając uczucie sytości. Wersja odchudzona jest z dodatkiem jogurtu naturalnego zamiast śmietany. Potrawę można podać z królową kasz – kaszą gryczaną.
Lubię to!
Gulasz z kurkami
Wskazówki od dietetyka
Szynka myszka to kolejny produkt certyfikowany QAFP. Jest to bezpieczny i dobry wybór. Podlana białym wytrawnym winem nabierze charakteru i soczystości. Kurki są niskokaloryczne, rewelacyjne dla osób na diecie. Wypełniają żołądek dając uczucie sytości. Wersja odchudzona jest z dodatkiem jogurtu naturalnego zamiast śmietany. Potrawę można podać z królową kasz – kaszą gryczaną.
Lubię to!
Składniki
60 min
osób
średnie
bez glutenu
- 1 kg mięsa (np. z szynki)
- ocet balsamiczny
- pół butelki białego wytrawnego wina
- 0,5 kg kurek
- 1 szklanka mocnego bulionu
- 2 cebule
- pęczek pietruszki
- 3-4 łyżki masła
- 100 ml oleju
- 150 ml śmietanki 18%
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Mięso solimy, skrapiamy octem balsamicznym i odstawiamy na min. 12 godzin do lodówki.
Mięso dzielimy na 8 kawałków i obsmażamy na oleju, aż będzie brązowe ze wszystkich stron.
Przekładamy mięso do garnka. Patelnię z powrotem umieszczamy na dużym ogniu, wlewamy
wino, dodajemy łyżkę musztardy i gotujemy chwilę mieszając, aż powstanie sos. Dodajemy go do
mięsa. Na maśle podsmażamy posiekane cebule i kurki (w całości), dodajemy bulion, śmietanę
i przelewamy wszystko do garnka z mięsem. Mięso wraz z kurkami dusimy na małym ogniu, aż
będzie miękkie (można ją wstawić na 2 godziny do piekarnika rozgrzanego do 160-180°C). Na
koniec posypujemy posiekaną natką.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Mięso z szynki na gulasz
Inne Obiady
Chłodnik z rzodkiewką i parówkami
Kotlety z kapustą
Klopsiki
Zapiekane białe kiełbaski
Odświętny gulasz
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando
Aktualności Viando
16.03.2015
Udział w targach
To ostatnia migawka targowa. Tym razem z targów Gastro - Hotel w Kołobrzegu.
W najbliższą środę 18 marca od godziny 11.00 zapraszamy do naszego stoi
16.03.2015
Udział w targach
31.03.2017
WIELKANOC NAJLEPIEJ SMAKUJE Z VIANDO
Wielkanoc tuż, tuż! Zachęcamy do zapoznania naszej oferty nowości produktowych, które przygotowaliśmy z myślą o wielkanocnym stole.
Informacje o pr
31.03.2017
WIELKANOC NAJLEPIEJ SMAKUJE Z VIANDO
5.04.2018
KAPITALNY ŻUR VIANDO!
Zupa przyrządzana na bazie zakwasu z razowej mąki żytniej, mająca charakterystyczny kwaśny smak. Kto nie lubi żurku… Na każdą okazję i bez okazji!
Z
5.04.2018
KAPITALNY ŻUR VIANDO!
Więcej aktualności