Kanapki z chrupiącym boczkiem
Wskazówki od dietetyka
Chudy boczek stanowi doskonałą przekąskę. Jest on wysokokaloryczny dlatego idealnie nadaje się na chłodne dni. Wędzenie, nie tylko dodaje mu aromatu ale wpływa na jego trwałość. Tymianek, szalotka, chrzan....czyli cała gama witamin i minerałów. Kiełki mają duże właściwości regeneracje, z pewnością wpłyną na naszą cerę, włosy oraz paznokcie.
Lubię to!
Kanapki z chrupiącym boczkiem
Wskazówki od dietetyka
Chudy boczek stanowi doskonałą przekąskę. Jest on wysokokaloryczny dlatego idealnie nadaje się na chłodne dni. Wędzenie, nie tylko dodaje mu aromatu ale wpływa na jego trwałość. Tymianek, szalotka, chrzan....czyli cała gama witamin i minerałów. Kiełki mają duże właściwości regeneracje, z pewnością wpłyną na naszą cerę, włosy oraz paznokcie.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
- 8 kromek chleba razowego
- 4 plastry sera (np. mimolet)
- 4 plastry wędzonego boczku
- 1 pomidor
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- pieprz
- sól
- kiełki rzodkiewki, rzeżuchy lub szczypiorek
Sposób przygotowania
Szalotkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju wraz z tymiankiem, na to kładziemy plastry
boczku i ładnie rumienimy. Chleb grillujemy, smarujemy masłem. Na jednej kromce układamy
ser, na to zrumieniony na patelni i pokrojony boczek oraz pomidor. Posypujemy drobno pokrojoną
cebulką, rzeżuchą, solą i pieprzem. Przykrywamy drugą kromką i lekko dociskamy.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Boczek wędzony prasowany
Inne Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
28.09.2015
SMAKI DZIECIŃSTWA - NOWA GAZETKA
Oto nasz subiektywny spis smaków z dzieciństwa. Pamiętacie smak kiełbasy krakowskiej, żywieckiej albo smalcu ze skwarkami? Może macie własne propozycj
28.09.2015
SMAKI DZIECIŃSTWA - NOWA GAZETKA
5.06.2017
KONKURS
3.07.2014
Zapytanie ofertowe nr 1
Pod linkiem do pobrania odpowiedź na zapytanie ofertowe:
Zapytanie ofertowe
3.07.2014
Zapytanie ofertowe nr 1
Więcej aktualności