Kotlety z kapustą
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
45 min
2 osób
średnie
bez glutenu
- 4 kotlety ze schabu
- 4 jabłka
- 0,5 kg kapusty białej
- 1 cebula
- 2 łyżki miodu prawdziwego
- 4 łyżki masła
- olej do smażenia
- pietruszka suszona
- sól, pieprz do smaku
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Przygotowane wcześniej kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odkładamy do lodówki. Szatkujemy kapustę.
Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebulę, dodajemy kapustę. Mieszamy. Podlewamy pół szklanki wody.
Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki. Smażymy na drugiej patelni na miodzie. Przekładamy do kapusty. Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki i układamy na talerz.
Obok kładziemy usmażone kotlety.
Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Schab bez kości
Inne Obiady
Naleśniki gryczane
Gołąbki w liściach winogron
Polędwiczki wieprzowe
Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Pyszne mielone kotlety
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
4.03.2015
Gotuj z Viando!
Lubicie gotować? Szukacie sprawdzonych i smakowitych przepisów? Zapraszamy na naszą stronę, na której znajdziecie bogatą interaktywną książkę kucharsk
4.03.2015
Gotuj z Viando!
12.07.2017
PYSZNOŚCI Z VIANDO
🍴Wypróbujcie nasz przepis na pyszne, aromatyczne marynowane żeberka!😍
http://viando.pl/marynowane-zeberka/
Pamiętajcie, że wysokiej
12.07.2017
PYSZNOŚCI Z VIANDO
29.01.2017
DEGUSTACJA ŻURU W TORUNIU
W piątek 27 stycznia odbyła się degustacja żuru kujawskiego, przygotowanego na produktach Viando.
Zachęcamy do zobaczenia fotorelacji z degustacji
29.01.2017
DEGUSTACJA ŻURU W TORUNIU
Więcej aktualności