Kotlety z kapustą
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
45 min
2 osób
średnie
bez glutenu
- 4 kotlety ze schabu
- 4 jabłka
- 0,5 kg kapusty białej
- 1 cebula
- 2 łyżki miodu prawdziwego
- 4 łyżki masła
- olej do smażenia
- pietruszka suszona
- sól, pieprz do smaku
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Przygotowane wcześniej kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odkładamy do lodówki. Szatkujemy kapustę.
Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebulę, dodajemy kapustę. Mieszamy. Podlewamy pół szklanki wody.
Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki. Smażymy na drugiej patelni na miodzie. Przekładamy do kapusty. Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki i układamy na talerz.
Obok kładziemy usmażone kotlety.
Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Schab bez kości
Inne Obiady
Gołąbki w liściach winogron
Domowe burgery
Sakiewki wieprzowe
Pyszne mielone kotlety
Chłodnik z rzodkiewką i parówkami
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
2.06.2016
1 CZERWCA ROZPOCZĘCIE AKCJI CHARYTATYWNEJ!
1 czerwca rozpoczęła się Akcji charytatywna.
Działo się podczas festynu! Było przedstawienie teatralne, zabawa, taniec i dobre jedzenie!
Szczeg
5.03.2018
VIANDO NA MARZEC
Wiosna już tuż tużAby zdrowo wejść w najbardziej nieprzewidywalny miesiąc w roku, Master Viando poleca Naleśniki gryczane, oczywiście z mięsnym nadzie
5.03.2018
VIANDO NA MARZEC
19.07.2017
PYSZNE PORANKI Z VIANDO
Obfite śniadanie dodaje energii i siły na cały dzień! 🍴Nadchodzący weekend to doskonała okazja, aby celebrować poranek wraz z całą Rodziną
19.07.2017
PYSZNE PORANKI Z VIANDO
Więcej aktualności