Kotlety z kapustą
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
45 min
2 osób
średnie
bez glutenu
- 4 kotlety ze schabu
- 4 jabłka
- 0,5 kg kapusty białej
- 1 cebula
- 2 łyżki miodu prawdziwego
- 4 łyżki masła
- olej do smażenia
- pietruszka suszona
- sól, pieprz do smaku
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Przygotowane wcześniej kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odkładamy do lodówki. Szatkujemy kapustę.
Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebulę, dodajemy kapustę. Mieszamy. Podlewamy pół szklanki wody.
Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki. Smażymy na drugiej patelni na miodzie. Przekładamy do kapusty. Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki i układamy na talerz.
Obok kładziemy usmażone kotlety.
Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Schab bez kości
Inne Obiady
Zupa gulaszowa
Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Sakiewki wieprzowe
Zupa krem z plasterkami boczku
Odświętny gulasz
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
22.01.2018
PRZEPISY VIANDO
Przypominamy, że na stronie Viando http://viando.pl/przepisy/ znajdziecie przepisy na przygotowanie pysznego posiłku z udziałem naszych produktów. Każ
22.01.2018
PRZEPISY VIANDO
20.06.2016
BYŁ BLUE RUN, BYŁO VIANDO
W trakcie ostatniej FOUR Colours GRAND PRIX Biegu Blue Run - Viando było partnerem zestawów regeneracyjnych dla sportowców i sponsorem biegu.
Na n
20.06.2016
BYŁ BLUE RUN, BYŁO VIANDO
22.07.2016
PYSZNE CO NIECO!
Jeżeli czasem zastanawiacie się nad szybką i niewymagającą pracy przekąską, spróbujcie tradycyjnie wędzonej kiełbasy polskiej Viando! Przygotowaliśmy
22.07.2016
PYSZNE CO NIECO!
Więcej aktualności