Kotlety z kapustą
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
45 min
2 osób
średnie
bez glutenu
- 4 kotlety ze schabu
- 4 jabłka
- 0,5 kg kapusty białej
- 1 cebula
- 2 łyżki miodu prawdziwego
- 4 łyżki masła
- olej do smażenia
- pietruszka suszona
- sól, pieprz do smaku
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Przygotowane wcześniej kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odkładamy do lodówki. Szatkujemy kapustę.
Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebulę, dodajemy kapustę. Mieszamy. Podlewamy pół szklanki wody.
Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki. Smażymy na drugiej patelni na miodzie. Przekładamy do kapusty. Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki i układamy na talerz.
Obok kładziemy usmażone kotlety.
Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Schab bez kości
Inne Obiady
Sztuka mięsa czyli wyjątkowo zdrowa potrawa z kuchni staropolskiej
Domowe burgery
Zapiekane białe kiełbaski
Gulasz z kurkami
Polędwica w śmietanie
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando
Aktualności Viando
31.05.2015
LOTERIA VIANDO 2015!
Viando, Viando zrób zakupy w Viando, zachowaj paragon i weź udział w Loterii. Śpiesz się do Viando i wygrywaj cenne nagrody, losowanie co tydzień. Głó
31.05.2015
LOTERIA VIANDO 2015!
2.10.2016
PODSUMOWANIE PIERWSZEGO ETAPU AKCJI CHARYTATYWNEJ!
W niedzielę 2 października w trakcie wizyty ks. abp Wojciecha Polaka, Prymasa Polski, Pani Prokurent Magdalena Szczupak-Woźniczka oficjalnie zakończył
8.02.2017
WEEKENDOWY OBIAD
Jeżeli nie wiecie, co przygotować na weekendowy obiad, mamy dla Was znakomite propozycje. Naleśniki z farszem z mięsa mielonego i czerwonej fasoli lub
8.02.2017
WEEKENDOWY OBIAD
Więcej aktualności