Kotlety z kapustą
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
45 min
2 osób
średnie
bez glutenu
- 4 kotlety ze schabu
- 4 jabłka
- 0,5 kg kapusty białej
- 1 cebula
- 2 łyżki miodu prawdziwego
- 4 łyżki masła
- olej do smażenia
- pietruszka suszona
- sól, pieprz do smaku
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Przygotowane wcześniej kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odkładamy do lodówki. Szatkujemy kapustę.
Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebulę, dodajemy kapustę. Mieszamy. Podlewamy pół szklanki wody.
Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki. Smażymy na drugiej patelni na miodzie. Przekładamy do kapusty. Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki i układamy na talerz.
Obok kładziemy usmażone kotlety.
Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Schab bez kości
Inne Obiady
Sakiewki wieprzowe
Gulasz z kurkami
Domowe burgery
Naleśniki gryczane
Domowe cevapcici
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
20.04.2018
WŁADYSŁAW 2017 DLA VIANDO!
Akademia Ekologiczna III Liceum Ogólnokształcącego im. Królowej w Inowrocławiu wskazała osoby i firmy, które w 2017 roku zrobiły najwięcej dla ekologi
20.04.2018
WŁADYSŁAW 2017 DLA VIANDO!
27.11.2017
POMYSŁ NA SZYBKI OBIAD
Czy szynka musi być tylko zwykłym dodatkiem do kanapek?
Oczywiście, że nie! Dziś pokażemy Ci, jak przyrządzić pyszny obiad w prosty sposób. Wrzuć n
27.11.2017
POMYSŁ NA SZYBKI OBIAD
21.06.2016
AKCJA CHARYTATYWNA VIANDO
Już wkrótce kolejne publikacje artykułu o Akcji charytatywnej Viando - Kupując produkt Viando, wspierasz edukację swoich dzieci.
Zachęcamy do lektu
21.06.2016
AKCJA CHARYTATYWNA VIANDO
Więcej aktualności