Polędwica w śmietanie
Wskazówki od dietetyka
Polędwica – jedna z najcenniejszych gatunków mięsa wieprzowego. Delikatna, o dużej zawartości biała i w dodatku ukoronowana certyfikatem QAFP. Doskonała porcja żelaza i witaminy B. Zamiast śmietany możemy użyć jogurt naturalny, który wzbogaci naszą florę jelitową. Kaszą, która idealnie skomponuję się do tego dania jest kasza jaglana, jedna z najbardziej wartościowych kasz.
Lubię to!
Polędwica w śmietanie
Wskazówki od dietetyka
Polędwica – jedna z najcenniejszych gatunków mięsa wieprzowego. Delikatna, o dużej zawartości biała i w dodatku ukoronowana certyfikatem QAFP. Doskonała porcja żelaza i witaminy B. Zamiast śmietany możemy użyć jogurt naturalny, który wzbogaci naszą florę jelitową. Kaszą, która idealnie skomponuję się do tego dania jest kasza jaglana, jedna z najbardziej wartościowych kasz.
Lubię to!
Składniki
60 min
4 osób
średnie
bez glutenu
- kilogram polędwicy
- 100g przerośniętej słoniny
- masło
- sól
- 250 ml kwaśnej śmietany
- 50 ml jasnego octu winnego (z jabłek lub winogron)
Sposób przygotowania
Polędwicę skrapiamy octem kilka godzin przed pieczeniem. Szpikujemy mięso słoniną, solimy,
wykładamy do brytfanny na rozpuszczone masło i pieczemy na dużym ogniu, polewając ciągle
masłem. Dopiero kiedy się zrumieni z jednej strony, przewracamy, solimy i obrumieniamy z
drugiej. Na koniec zalewamy kwaśną śmietaną, wsypujemy trochę mąki i dusimy pół godziny.
Pieczeń kroimy w plastry i układamy na półmisku. Sos podajemy osobno w sosjerce.
Podajemy z delikatnymi sałatami (sałata mista, mizeria z winegretem) oraz kaszą.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Polędwiczka wieprzowa
Inne Obiady
Marynowane żeberka
Domowe burgery
Chłodnik z rzodkiewką i parówkami
Zapiekane białe kiełbaski
Naleśniki gryczane
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando
Aktualności Viando
21.09.2015
PRODUKTY BEZGLUTENOWE FIRMY VIANDO
Miło nam poinformować, że firma Viando Sp. z o.o., Sp. k. wprowadziła do swojej oferty produkty bezglutenowe, z licencją na używanie znaku Przekreślon
21.09.2015
PRODUKTY BEZGLUTENOWE FIRMY VIANDO
21.07.2015
PARÓWKOWE KOZIOŁKI DLA MILUSIŃSKICH!
Kreatywność w kuchni to coś, co może przyciągnąć maluchy. Im więcej się dzieje na talerzu, tym lepiej. Parówki mają ulubioną przez dzieci konsystencję
21.07.2015
PARÓWKOWE KOZIOŁKI DLA MILUSIŃSKICH!
11.02.2015
Oficjalny profil Viando na Facebooku!
Znajdź nas na Facebooku i polub nasz profil!
facebook.com/ViandoApetytNaWiecej
Zapraszamy! Top 7 jeux de casino mobile | Visual.ly
11.02.2015
Oficjalny profil Viando na Facebooku!
Więcej aktualności