Jajecznica na boczku
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
- Sól
- 4 jajka
- 1 cebula
- 6 pieczarek
- 5 plasterków boczku
- 2 plastry żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki. Wszystko smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Doprawiamy do smaku. Trzymamy całość kolejne 5 minut na małym ogniu i następnie wbijamy jajka, jednocześnie dodając do nich ser pokrojony w kosteczkę. Wszystko mieszamy na wolnym ogniu dość energicznie aż do ścięcia jajek.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Boczek wędzony bez żeber - parzony
Boczek wędzony prasowany
Inne Śniadania
Pieczony Camembert
Kaszanka
Żurek
Bagietki z szynką i sadzonym jajkiem
Jajka faszerowane w skorupkach
Wszystkie Śniadania
Konkurs Viando
Aktualności Viando
21.06.2016
AKCJA CHARYTATYWNA VIANDO
Już wkrótce kolejne publikacje artykułu o Akcji charytatywnej Viando - Kupując produkt Viando, wspierasz edukację swoich dzieci.
Zachęcamy do lektu
21.06.2016
AKCJA CHARYTATYWNA VIANDO
24.06.2016
PRZEKĄSKI Z PRODUKTAMI VIANDO!
Nasza propozycja przekąsek na mecz i nie tylko!
24.06.2016
PRZEKĄSKI Z PRODUKTAMI VIANDO!
26.05.2017
NOWE DELIKATESY VIANDO W BYDGOSZCZY!
Zapraszamy do nowo otwartych Delikatesów Mięsnych Viando przy ul. Nakielskiej 241/3 w Bydgoszczy.
W programie otwarcia degustacja, grill, promocje!
26.05.2017
NOWE DELIKATESY VIANDO W BYDGOSZCZY!
Więcej aktualności