Jajecznica na boczku
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
- Sól
- 4 jajka
- 1 cebula
- 6 pieczarek
- 5 plasterków boczku
- 2 plastry żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki. Wszystko smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Doprawiamy do smaku. Trzymamy całość kolejne 5 minut na małym ogniu i następnie wbijamy jajka, jednocześnie dodając do nich ser pokrojony w kosteczkę. Wszystko mieszamy na wolnym ogniu dość energicznie aż do ścięcia jajek.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Boczek wędzony bez żeber - parzony

Boczek wędzony prasowany
Inne Śniadania
Tosty francuskie
Jajka faszerowane w skorupkach
Jajecznica z szynką podawana na bułeczkach
Śniadanie po irlandzku
Sałatka śniadaniowa z szynką
Wszystkie Śniadania
Konkurs Viando

Aktualności Viando
17.03.2016
Viando na Targach Edukacyjnych
Zachęcamy do obejrzenia migawki foto z kolejnych inowrocławskich Targów Edukacyjnych, podczas których prezentowało się również Viando.
więcej na: h
17.03.2016
Viando na Targach Edukacyjnych
31.03.2017
WIELKANOC NAJLEPIEJ SMAKUJE Z VIANDO
Wielkanoc tuż, tuż! Zachęcamy do zapoznania naszej oferty nowości produktowych, które przygotowaliśmy z myślą o wielkanocnym stole.
Informacje o pr
31.03.2017
WIELKANOC NAJLEPIEJ SMAKUJE Z VIANDO
29.06.2015
LETNIE SMAKI Z VIANDO
Letnie smaki z Viando – nowa gazetka obowiązuje od 30 czerwca do 10 sierpnia. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
Gazetka będzie insertowana na
29.06.2015
LETNIE SMAKI Z VIANDO
Więcej aktualności