Jajecznica na boczku
Wskazówki od dietetyka
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
bez glutenu
- Sól
- 4 jajka
- 1 cebula
- 6 pieczarek
- 5 plasterków boczku
- 2 plastry żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki. Wszystko smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Doprawiamy do smaku. Trzymamy całość kolejne 5 minut na małym ogniu i następnie wbijamy jajka, jednocześnie dodając do nich ser pokrojony w kosteczkę. Wszystko mieszamy na wolnym ogniu dość energicznie aż do ścięcia jajek.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Boczek wędzony bez żeber - parzony
Boczek wędzony prasowany
Inne Śniadania
Kiełbaski z sosami
Sałatka śniadaniowa z szynką
Puszysta jajecznica z szynką
Wytrawne naleśniki
Melon z szynką
Wszystkie Śniadania
Konkurs Viando
Aktualności Viando
6.03.2017
POBIERZ NASZE KATALOGI
Zobacz nasz katalog produktowy. Zapoznaj się z naszą ofertą.
Katalog po polsku
6.03.2017
POBIERZ NASZE KATALOGI
15.01.2016
VIANDO NA MIĘDZYNARODOWYCH TARGACH GRUNE WOCHE
Zakłady Mięsne VIANDO w tym roku będą promowały swoje produkty regionalne ze znakiem Gwarantowanej Tradycyjnej Specjalności na Grüne Woche – Międzynar
21.07.2015
PARÓWKOWE KOZIOŁKI DLA MILUSIŃSKICH!
Kreatywność w kuchni to coś, co może przyciągnąć maluchy. Im więcej się dzieje na talerzu, tym lepiej. Parówki mają ulubioną przez dzieci konsystencję
21.07.2015
PARÓWKOWE KOZIOŁKI DLA MILUSIŃSKICH!
Więcej aktualności