Zupa czosnkowa
Wskazówki od dietetyka
Zupa czosnkowa – samo zdrowie! Czosnek to lider w dziedzinie roślin leczniczych. Obniża cholesterol, reguluje ciśnienie oraz chroni nas przed bakteriami i wirusami. Kiełbasa krucha doda naszej potrawie aromatu. Zawiera ona dużą ilość cynki i fosforu. Majeranek przyspieszy trawienie. W wersji light naszą zupę zaciągamy jogurtem naturalnym, który zawiera o wiele mniej tłuszczu.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Lubię to!
Zupa czosnkowa
Wskazówki od dietetyka
Zupa czosnkowa – samo zdrowie! Czosnek to lider w dziedzinie roślin leczniczych. Obniża cholesterol, reguluje ciśnienie oraz chroni nas przed bakteriami i wirusami. Kiełbasa krucha doda naszej potrawie aromatu. Zawiera ona dużą ilość cynki i fosforu. Majeranek przyspieszy trawienie. W wersji light naszą zupę zaciągamy jogurtem naturalnym, który zawiera o wiele mniej tłuszczu.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Jak większość zup, najsmaczniejsza następnego dnia :) Znakomita na zimne, deszczowe lub śnieżne wieczory.
Lubię to!
Składniki
30 min
3 osób
łatwe
z glutenem
- 300 g różnych wędlin (kiełbasa krucha, śląska lub podobne)
- 5-6 ząbków czosnku
- 1 serek topiony (100g)
- 2 łyżki majeranku
- łyżka oleju
- 2 litry przegotowanej wody
- ciabatta lub inne bułki oprószone mąką
- masło
Sposób przygotowania
Bardzo aromatyczna zupa na deszczowy wieczór.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim drobniutko posiekany lub przeciśnięty przez
praskę czosnek (posiekany jest lepszy). Smażymy delikatnie aby nie przypalić, gdyż wówczas
gorzknieje. Pod koniec smażenia zalewamy szklanką wody i całość wlewamy do średniego
garnka. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano, po czym przekładamy do garnka.
Zalewamy wodą, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majeranek i serek topiony. Gotujemy
około 20 minut, pod koniec dodajemy śmietankę i podajemy bardzo gorącą w towarzystwie
kromek ciabaty z masłem.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Kiełbasa biesiadna

Kiełbasa gospodarza

Kiełbasa krucha

Kiełbasa polska pieczona
Inne Kolacje
Kanapki z aromatyczną pastą
Sałatka
Rodzinne hot-dogi
Faszerowane cukinie
Koziołki
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
26.02.2017
VIANDO NA TARGACH CATEX DUBLIN 2017
Viando miało przyjemność prezentowania swojej oferty na Targach Catex w Dublinie, realizowanych dla sektora spożywczego.
Fotorelacja na naszym prof
26.02.2017
VIANDO NA TARGACH CATEX DUBLIN 2017
11.04.2017
JESZCZE RAZ POZNAŃ!
Ponownie gościliśmy z degustacją w Poznaniu! Był pyszny żur, był grill, była serdeczność i mnóstwo klientów
Pozdrawiamy Poznań i Szkołę Gastronomiczn
11.04.2017
JESZCZE RAZ POZNAŃ!
30.11.2015
Menedżer Roku 2015
Menedżer Roku 2015 - Pani Magdalena Szczupak-Woźniczka, Prokurent Z.M. Viando. Głosujemy !
Więcej na stronie plebiscytu:
http://www.pomorska.pl/
30.11.2015
Menedżer Roku 2015
Więcej aktualności