Zupa krem z plasterkami boczku
Wskazówki od dietetyka
Kuzynka dyni – cukinia coraz częściej gości w naszych potrawach. Ma mało kalorii i silne właściwości odkwaszające, dlatego warto ją wplatać w dania mięsne. Zdrowe oczy, mocna stawy, uregulowane ciśnienie, wszystko za sprawą brokuł. Mięso doda naszej zupie kalorii oraz żelaza. Kremy dzięki swej konsystencji są idealne dla dzieci. W ten sposób przemycimy niejadkowi dużą dawkę witamin i minerałów.
Lubię to!
Zupa krem z plasterkami boczku
Wskazówki od dietetyka
Kuzynka dyni – cukinia coraz częściej gości w naszych potrawach. Ma mało kalorii i silne właściwości odkwaszające, dlatego warto ją wplatać w dania mięsne. Zdrowe oczy, mocna stawy, uregulowane ciśnienie, wszystko za sprawą brokuł. Mięso doda naszej zupie kalorii oraz żelaza. Kremy dzięki swej konsystencji są idealne dla dzieci. W ten sposób przemycimy niejadkowi dużą dawkę witamin i minerałów.
Lubię to!
Składniki
30 min
3 osób
łatwe
z glutenem
- 8 plastrów boczku
- 3 cukinie
- pęczek pietruszki
- 1 brokuł
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 1 por (biała część)
Sposób przygotowania
Cukinie myjemy i kroimy w talarki, brokuł dzielimy na części, wszystko wrzucamy do dużego garnka.
Cebule kroimy na piórka, czosnek na plasterki i lekko podsmażamy, dorzucamy do garnka, a na
tej samej patelni podsmażamy pocięty w krążki por, który również dorzucamy do pozostałych
warzyw. Wszystko zalewamy wodą, dokładamy cały pęczek pietruszki zostawiając tylko kilka listków
do dekoracji. Doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy. Ugotowane warzywa miksujemy dokładnie
blenderem.
Boczek smażymy na rumiano. Zupę podajemy przybierając plastrami boczku.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
![](http://viando.pl/wp-content/uploads/2014/12/boczek-wedzony-prasowany-300x200.jpg)
Boczek wędzony prasowany
Inne Obiady
Konkurs Viando
![](http://viando.pl/wp-content/uploads/2014/11/miesne-pierozki.jpg)
Aktualności Viando
23.10.2015
NA KAŻDĄ OKAZJĘ Z VIANDO
W najnowszej gazetce polecamy produkty smaczne na każdą okazję. Znajdziecie w niej wędliny Viando, które posiadają certyfikat QAFP - Krajowego Systemu
23.10.2015
NA KAŻDĄ OKAZJĘ Z VIANDO
20.11.2014
Nie tylko smak tradycji
Podniebienia polskich klientów przywykłe do tradycyjnych zapachów i smaków są coraz bardziej wymagające. Klienta nie zadowala już tylko unikalny smak
20.11.2014
Nie tylko smak tradycji
11.07.2016
KWARTET BEZGLUTENOWY
Dla wszystkich, którzy latem także nie mogą się obejść bez wędlin POLECAMY BEZGLUTENOWY KWARTET!
11.07.2016
KWARTET BEZGLUTENOWY
Więcej aktualności