Zupa krem z plasterkami boczku
Wskazówki od dietetyka
Kuzynka dyni – cukinia coraz częściej gości w naszych potrawach. Ma mało kalorii i silne właściwości odkwaszające, dlatego warto ją wplatać w dania mięsne. Zdrowe oczy, mocna stawy, uregulowane ciśnienie, wszystko za sprawą brokuł. Mięso doda naszej zupie kalorii oraz żelaza. Kremy dzięki swej konsystencji są idealne dla dzieci. W ten sposób przemycimy niejadkowi dużą dawkę witamin i minerałów.
Lubię to!
Zupa krem z plasterkami boczku
Wskazówki od dietetyka
Kuzynka dyni – cukinia coraz częściej gości w naszych potrawach. Ma mało kalorii i silne właściwości odkwaszające, dlatego warto ją wplatać w dania mięsne. Zdrowe oczy, mocna stawy, uregulowane ciśnienie, wszystko za sprawą brokuł. Mięso doda naszej zupie kalorii oraz żelaza. Kremy dzięki swej konsystencji są idealne dla dzieci. W ten sposób przemycimy niejadkowi dużą dawkę witamin i minerałów.
Lubię to!
Składniki
30 min
3 osób
łatwe
z glutenem
- 8 plastrów boczku
- 3 cukinie
- pęczek pietruszki
- 1 brokuł
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 1 por (biała część)
Sposób przygotowania
Cukinie myjemy i kroimy w talarki, brokuł dzielimy na części, wszystko wrzucamy do dużego garnka.
Cebule kroimy na piórka, czosnek na plasterki i lekko podsmażamy, dorzucamy do garnka, a na
tej samej patelni podsmażamy pocięty w krążki por, który również dorzucamy do pozostałych
warzyw. Wszystko zalewamy wodą, dokładamy cały pęczek pietruszki zostawiając tylko kilka listków
do dekoracji. Doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy. Ugotowane warzywa miksujemy dokładnie
blenderem.
Boczek smażymy na rumiano. Zupę podajemy przybierając plastrami boczku.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Boczek wędzony prasowany
Inne Obiady
Zapiekane białe kiełbaski
Polędwiczki wieprzowe
Polędwiczki nadziewane śliwką
Marynowane żeberka
Zapiekanka
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando

Aktualności Viando
16.03.2016
Viando poleca na Wielkanoc
Na nadchodzące święta Wielkiej Nocy polecamy kiełbasę białą z cielęciną - w naturalnej osłonce, wyjątkowo aromatyczną, z dodatkiem cielęciny. Smaczneg
16.03.2016
Viando poleca na Wielkanoc
22.09.2015
ZNAK POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ DLA ŻYWIECKIEJ EXTRA Z VIANDO
W poniedziałek 21 września, Zakłady Mięsne VIANDO otrzymały znak POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ. Znak ten został przyznany dla Żywieckiej extra. Certyfikat odeb
21.07.2017
POTRAWY NA WAKACJE I NIE TYLKO
Wakacje to piękny czas! Apetyt także dopisuje i tego Wam życzymy. Przepisy na swoje ulubione potrawy znajdziecie na naszej stronie http://viando.pl/pr
21.07.2017
POTRAWY NA WAKACJE I NIE TYLKO
Więcej aktualności