Zupa krem z plasterkami boczku
Wskazówki od dietetyka
Kuzynka dyni – cukinia coraz częściej gości w naszych potrawach. Ma mało kalorii i silne właściwości odkwaszające, dlatego warto ją wplatać w dania mięsne. Zdrowe oczy, mocna stawy, uregulowane ciśnienie, wszystko za sprawą brokuł. Mięso doda naszej zupie kalorii oraz żelaza. Kremy dzięki swej konsystencji są idealne dla dzieci. W ten sposób przemycimy niejadkowi dużą dawkę witamin i minerałów.
Lubię to!
Zupa krem z plasterkami boczku
Wskazówki od dietetyka
Kuzynka dyni – cukinia coraz częściej gości w naszych potrawach. Ma mało kalorii i silne właściwości odkwaszające, dlatego warto ją wplatać w dania mięsne. Zdrowe oczy, mocna stawy, uregulowane ciśnienie, wszystko za sprawą brokuł. Mięso doda naszej zupie kalorii oraz żelaza. Kremy dzięki swej konsystencji są idealne dla dzieci. W ten sposób przemycimy niejadkowi dużą dawkę witamin i minerałów.
Lubię to!
Składniki
30 min
3 osób
łatwe
z glutenem
- 8 plastrów boczku
- 3 cukinie
- pęczek pietruszki
- 1 brokuł
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 1 por (biała część)
Sposób przygotowania
Cukinie myjemy i kroimy w talarki, brokuł dzielimy na części, wszystko wrzucamy do dużego garnka.
Cebule kroimy na piórka, czosnek na plasterki i lekko podsmażamy, dorzucamy do garnka, a na
tej samej patelni podsmażamy pocięty w krążki por, który również dorzucamy do pozostałych
warzyw. Wszystko zalewamy wodą, dokładamy cały pęczek pietruszki zostawiając tylko kilka listków
do dekoracji. Doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy. Ugotowane warzywa miksujemy dokładnie
blenderem.
Boczek smażymy na rumiano. Zupę podajemy przybierając plastrami boczku.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Boczek wędzony prasowany
Inne Obiady
Zapiekanka
Gołąbki w liściach winogron
Sakiewki wieprzowe
Zapiekane białe kiełbaski
Chłodnik z rzodkiewką i parówkami
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando
Aktualności Viando
19.05.2017
PRZYGOTUJ SIĘ NA LATO!
26.02.2015
Który z naszych produktów uważacie za najlepszy?
Kiełbasa krucha, parówki z cielęciną, kabanosy, a może zupełnie inny przysmak? Który z naszych produktów uważacie za najlepszy? Podzielcie się z nami
20.11.2014
Nie tylko smak tradycji
Podniebienia polskich klientów przywykłe do tradycyjnych zapachów i smaków są coraz bardziej wymagające. Klienta nie zadowala już tylko unikalny smak
20.11.2014
Nie tylko smak tradycji
Więcej aktualności