Zupa na boczku
Wskazówki od dietetyka
Wywar warzywny pochodzi z takich warzyw jak seler, pietruszka, marchew są one przepełnione witaminami, które podczas gotowania trafiają do naszej zupy. Pierś z kurczaka to doskonałe źródło białka. Wędzony boczek sprawi, że danie stanie się bardziej treściwe. Zupa idealna dla osób z nieposkromionym apetytem.
Lubię to!
Zupa na boczku
Wskazówki od dietetyka
Wywar warzywny pochodzi z takich warzyw jak seler, pietruszka, marchew są one przepełnione witaminami, które podczas gotowania trafiają do naszej zupy. Pierś z kurczaka to doskonałe źródło białka. Wędzony boczek sprawi, że danie stanie się bardziej treściwe. Zupa idealna dla osób z nieposkromionym apetytem.
Lubię to!
Składniki
45 min
3 osób
łatwe
bez glutenu
- 100 g pokrojonego w kosteczkę lub paski wędzonego boczku
- 2 piersi drobiowe
- 2 litry bulionu (w wersji na szybko – z kostki)
- 200 g mrożonego groszku
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- biała część pora
- 1 mały seler
- 1 cebula
- 5-6 małych ziemniaków
- 150 ml gęstej śmietanki
- siekana nać pietruszki
Sposób przygotowania
W garnku rozpuszczamy wywar, gotujemy. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i
wrzucamy na bulion, dodajemy obrane i pokrojone w talarki i kostkę warzywa. Gotujemy około
30 minut. Dodajemy kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego, listek laurowy. Boczek podsmażamy
na patelni na rumiano i dodajemy do zupy, dorzucamy zielony groszek i gotujemy jeszcze 10
minut. Na koniec dodajemy śmietankę zahartowaną w kilku łyżkach wywaru, posypujemy siekaną
bazylią i natką.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Boczek wędzony prasowany
Inne Kolacje
Rodzinne hot-dogi
Faszerowane cukinie
Kanapki z chrupiącym boczkiem
Groszek z szynką
Koziołki
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
18.07.2014
Opis udzielonego zamówienia
Pod linkiem do pobrania opis udzielonego zamówienia:
Opis udzielonego zamówienia
18.07.2014
Opis udzielonego zamówienia
28.09.2015
SMAKI DZIECIŃSTWA - NOWA GAZETKA
Oto nasz subiektywny spis smaków z dzieciństwa. Pamiętacie smak kiełbasy krakowskiej, żywieckiej albo smalcu ze skwarkami? Może macie własne propozycj
28.09.2015
SMAKI DZIECIŃSTWA - NOWA GAZETKA
16.01.2017
AKCJA CHARYTATYWNA PODSUMOWANIE II EDYCJI
W trakcie niedzielnych Jasełek Pani Magdalena Szczupak-Woźniczka Prokurent Viando podsumowała kolejny etap realizowanej przez firmę akcji Kupując prod
16.01.2017
AKCJA CHARYTATYWNA PODSUMOWANIE II EDYCJI
Więcej aktualności