Kanapki z aromatyczną pastą
Wskazówki od dietetyka
Wędliny oraz jaja dostarczą nam najważniejszych aminokwasów egzogennych. Dzięki nim nasz organizm jest cały czas w budowie. Mięśnie, hormony a nawet włosy to wszystko zawdzięczamy odpowiedniej podaży białka. Szalotka zaś, wzmocni nasz organizm dzięki cennym właściwościom bakteriobójczym.
Lubię to!
Kanapki z aromatyczną pastą
Wskazówki od dietetyka
Wędliny oraz jaja dostarczą nam najważniejszych aminokwasów egzogennych. Dzięki nim nasz organizm jest cały czas w budowie. Mięśnie, hormony a nawet włosy to wszystko zawdzięczamy odpowiedniej podaży białka. Szalotka zaś, wzmocni nasz organizm dzięki cennym właściwościom bakteriobójczym.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
z glutenem
- 200 g wędliny (podwędzane kiełbaski, kawałki szynki)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 40 g majonezu
- 1 cebulka-szalotka
- musztarda
- pieprz
- sól
- świeży tymianek
Sposób przygotowania
Wędliny miksujemy blenderem z majonezem, musztardą i posiekaną szalotką i przyprawami.
Jajka drobno siekamy, mieszamy z uzyskaną masą. Doprawiamy świeżym tymiankiem. Podajemy
z ciemnym, razowym chlebem, cienko posmarowanym masłem. Kanapki można przybrać ostrą
papryczką lub szczypiorkiem.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando

Frankfurterki wędzone z Kujaw

Kiełbasa biesiadna

Kiełbasa francuska

Kiełbasa polska wędzona z Kujaw

Szynka Bohuna

Szynka gotowana z Kujaw

Szynka krucha

Szynka książęca

Szynka magnacka
Inne Kolacje
Konkurs Viando

Aktualności Viando
21.09.2016
SMAKI BEZ GLUTENU!
Wszyscy mamy ulubione produkty, wyjątkowe z wielu powodów, smaczne zdrowe. Niektórzy z nas szukają na rynku produktów bezglutenowych. To nasza propozy
21.09.2016
SMAKI BEZ GLUTENU!
5.06.2017
KONKURS
27.08.2015
POWRÓT DO SZKOŁY
Kochani! Przed nami ostatnie dni wakacyjnej bezstroski. Wasze pociechy wracają do szkoły!
Pomyślcie już teraz nad śniadaniami dla dzieciaków. Kana
27.08.2015
POWRÓT DO SZKOŁY
Więcej aktualności