Kanapki z aromatyczną pastą
Wskazówki od dietetyka
Wędliny oraz jaja dostarczą nam najważniejszych aminokwasów egzogennych. Dzięki nim nasz organizm jest cały czas w budowie. Mięśnie, hormony a nawet włosy to wszystko zawdzięczamy odpowiedniej podaży białka. Szalotka zaś, wzmocni nasz organizm dzięki cennym właściwościom bakteriobójczym.
Lubię to!
Kanapki z aromatyczną pastą
Wskazówki od dietetyka
Wędliny oraz jaja dostarczą nam najważniejszych aminokwasów egzogennych. Dzięki nim nasz organizm jest cały czas w budowie. Mięśnie, hormony a nawet włosy to wszystko zawdzięczamy odpowiedniej podaży białka. Szalotka zaś, wzmocni nasz organizm dzięki cennym właściwościom bakteriobójczym.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
z glutenem
- 200 g wędliny (podwędzane kiełbaski, kawałki szynki)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 40 g majonezu
- 1 cebulka-szalotka
- musztarda
- pieprz
- sól
- świeży tymianek
Sposób przygotowania
Wędliny miksujemy blenderem z majonezem, musztardą i posiekaną szalotką i przyprawami.
Jajka drobno siekamy, mieszamy z uzyskaną masą. Doprawiamy świeżym tymiankiem. Podajemy
z ciemnym, razowym chlebem, cienko posmarowanym masłem. Kanapki można przybrać ostrą
papryczką lub szczypiorkiem.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Frankfurterki wędzone z Kujaw
Kiełbasa biesiadna
Kiełbasa francuska
Kiełbasa polska wędzona z Kujaw
Szynka Bohuna
Szynka gotowana z Kujaw
Szynka krucha
Szynka książęca
Szynka magnacka
Inne Kolacje
Domowa pizza
Faszerowane cukinie
Risotto
Sałatka ze szpinakiem i chrupiącym boczkiem
Kanapki koktajlowe
Wszystkie Kolacje
Konkurs Viando
Aktualności Viando
21.11.2016
ŚWIĄTECZNE SMAKI VIANDO
Boże Narodzenie to czas, kiedy w kuchni mieszają się zapachy i aromaty. Wśród dań świątecznych i noworocznych muszą znaleźć się pierogi, barszcz z usz
21.11.2016
ŚWIĄTECZNE SMAKI VIANDO
7.05.2018
ZAWSZE PYSZNE
Wspólne jedzenie zbliża, co do tego nie trzeba nikogo przekonywać.
Powodów do jedzenia w ciepłe wieczory mamy mnóstwo. Tym bardziej zachęcamy do spr
7.05.2018
ZAWSZE PYSZNE
24.03.2017
VIANDO NA TARGACH IFE 2017!
Zakłady Mięsne Viando na Międzynarodowych Targach Spożywczych IFE 2017 w Londynie. Na zdjęciu sekretarz stanu Jacek Bogucki w MRiRW w rozmowie z naszy
24.03.2017
VIANDO NA TARGACH IFE 2017!
Więcej aktualności