Kanapki z aromatyczną pastą
Wskazówki od dietetyka
Wędliny oraz jaja dostarczą nam najważniejszych aminokwasów egzogennych. Dzięki nim nasz organizm jest cały czas w budowie. Mięśnie, hormony a nawet włosy to wszystko zawdzięczamy odpowiedniej podaży białka. Szalotka zaś, wzmocni nasz organizm dzięki cennym właściwościom bakteriobójczym.
Lubię to!
Kanapki z aromatyczną pastą
Wskazówki od dietetyka
Wędliny oraz jaja dostarczą nam najważniejszych aminokwasów egzogennych. Dzięki nim nasz organizm jest cały czas w budowie. Mięśnie, hormony a nawet włosy to wszystko zawdzięczamy odpowiedniej podaży białka. Szalotka zaś, wzmocni nasz organizm dzięki cennym właściwościom bakteriobójczym.
Lubię to!
Składniki
15 min
2 osób
łatwe
z glutenem
- 200 g wędliny (podwędzane kiełbaski, kawałki szynki)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 40 g majonezu
- 1 cebulka-szalotka
- musztarda
- pieprz
- sól
- świeży tymianek
Sposób przygotowania
Wędliny miksujemy blenderem z majonezem, musztardą i posiekaną szalotką i przyprawami.
Jajka drobno siekamy, mieszamy z uzyskaną masą. Doprawiamy świeżym tymiankiem. Podajemy
z ciemnym, razowym chlebem, cienko posmarowanym masłem. Kanapki można przybrać ostrą
papryczką lub szczypiorkiem.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Frankfurterki wędzone z Kujaw
Kiełbasa biesiadna
Kiełbasa francuska
Kiełbasa polska wędzona z Kujaw
Szynka Bohuna
Szynka gotowana z Kujaw
Szynka krucha
Szynka książęca
Szynka magnacka
Inne Kolacje
Konkurs Viando
Aktualności Viando
24.05.2015
NOWE SMAKI VIANDO - Najlepszym Produktem Roku 2015!
Podczas uroczystej gali, jaka odbyła się dziś (24 maja) w hali widowiskowo sportowej ogłoszono wyniki corocznego konkursu dla lokalnych przedsiębiorcó
31.08.2015
WIEPRZOWINA UWIELBIA SOSY FOLWARK
Szukasz inspiracji kulinarnych? Rozpocznij kulinarną przygodę z sosami Folwark w wielu wybornych smakach.
Dzięki nim każdy może przygotować danie na
31.08.2015
WIEPRZOWINA UWIELBIA SOSY FOLWARK
21.03.2016
Wielkanocne smaki Viando
Wielkanocne smaki Viando. Z okazji nadchodzących świąt przygotowaliśmy wyjątkową ofertę. O smacznych i zdrowych potrawach, recepturach oraz ciekawostk
21.03.2016
Wielkanocne smaki Viando
Więcej aktualności