Gulasz z kurkami
Wskazówki od dietetyka
Szynka myszka to kolejny produkt certyfikowany QAFP. Jest to bezpieczny i dobry wybór. Podlana białym wytrawnym winem nabierze charakteru i soczystości. Kurki są niskokaloryczne, rewelacyjne dla osób na diecie. Wypełniają żołądek dając uczucie sytości. Wersja odchudzona jest z dodatkiem jogurtu naturalnego zamiast śmietany. Potrawę można podać z królową kasz – kaszą gryczaną.
Lubię to!
Gulasz z kurkami
Wskazówki od dietetyka
Szynka myszka to kolejny produkt certyfikowany QAFP. Jest to bezpieczny i dobry wybór. Podlana białym wytrawnym winem nabierze charakteru i soczystości. Kurki są niskokaloryczne, rewelacyjne dla osób na diecie. Wypełniają żołądek dając uczucie sytości. Wersja odchudzona jest z dodatkiem jogurtu naturalnego zamiast śmietany. Potrawę można podać z królową kasz – kaszą gryczaną.
Lubię to!
Składniki
60 min
osób
średnie
bez glutenu
- 1 kg mięsa (np. z szynki)
- ocet balsamiczny
- pół butelki białego wytrawnego wina
- 0,5 kg kurek
- 1 szklanka mocnego bulionu
- 2 cebule
- pęczek pietruszki
- 3-4 łyżki masła
- 100 ml oleju
- 150 ml śmietanki 18%
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Mięso solimy, skrapiamy octem balsamicznym i odstawiamy na min. 12 godzin do lodówki.
Mięso dzielimy na 8 kawałków i obsmażamy na oleju, aż będzie brązowe ze wszystkich stron.
Przekładamy mięso do garnka. Patelnię z powrotem umieszczamy na dużym ogniu, wlewamy
wino, dodajemy łyżkę musztardy i gotujemy chwilę mieszając, aż powstanie sos. Dodajemy go do
mięsa. Na maśle podsmażamy posiekane cebule i kurki (w całości), dodajemy bulion, śmietanę
i przelewamy wszystko do garnka z mięsem. Mięso wraz z kurkami dusimy na małym ogniu, aż
będzie miękkie (można ją wstawić na 2 godziny do piekarnika rozgrzanego do 160-180°C). Na
koniec posypujemy posiekaną natką.
W tym przepisie możesz wykorzystać produkty Viando
Mięso z szynki na gulasz
Inne Obiady
Mięsne pierożki
Marynowane żeberka
Kotlety z kapustą
Gołąbki w liściach winogron
Zupa krem z plasterkami boczku
Wszystkie Obiady
Konkurs Viando
Aktualności Viando
8.03.2017
JUŻ JUTRO DEGUSTACJA W POZNANIU!
Już jutro po raz kolejny degustujemy nasze produkty w jednym ze sklepów Viando. Tym razem będą to produkty mocno wędzone oraz pyszny gulasz. Zapraszam
8.03.2017
JUŻ JUTRO DEGUSTACJA W POZNANIU!
30.09.2016
5-TE URODZINY SKLEPU W JANIKOWIE
Z okazji 5-urodzin sklepu w Janikowie przy ul. Głównej 27 w piątek 30 września zorganizowana została degustacja produktów Viando. Tym razem był to pys
30.09.2016
5-TE URODZINY SKLEPU W JANIKOWIE
8.10.2015
STOISKO VIANDO NA TARGACH ANUGA 2015
Mnóstwo nowych inspiracji, ponad 280 000 m kwadratowych powierzchni wystawowych, nowe trendy w sprzedaży, innowacje, atrakcyjna formuła ekspozycyjna.
8.10.2015
STOISKO VIANDO NA TARGACH ANUGA 2015
Więcej aktualności